U Orahovici se završava projekt WiFi4EU

WiFi4EU – naziv je inicijative Europske komisije, čiji je cilj besplatan pristup bežičnom internetu za sve građane EU u javnim prostorima. Zahvaljujući spomenutoj inicijativi, Orahovčani, ali i svi on koji posjete naš grad, moći će uskoro koristiti uslugu besplatnog interneta.

Naime, ovih dana u tijeku su radovi postavljanja potrebne opreme, a riječ je o ukupno 11 odašiljača koji će pokrivati 5 gradskih lokacija na kojima će besplatni Wi-Fi biti dostupan. Najviše pristupnih točaka bit će na središnjem gradskom trgu, gdje se svakodnevo i kreće najveći broj ljudi. Osim toga, Wi-Fi signalom bit će pokriven i prostor gradske tržnice, nogometni teren kod teniskih igrališta i prostor oko Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo te sportski tereni u Doljanima, dok će unutarnje pristupne točke biti dostupne u zgradi Centra za posjetitelje i u Multifunkcionalnoj dvorani (bivšoj dvorani Kina Papuk).

– Rekli smo da ćemo i ovaj projekt završiti do kraja godine i eto to se i događa. Zahvaljujem se izvođačima radova na predanom radu, a mojim sugrađanima, kao što smo i obećali, predajemo besplatni internet na najfrekventnijim mjestima u gradu, na korištenje – rekla je danas za Radio Orahovicu gradonačelnica Ana – Marija Petin.

Završetkom radova, na svim navedenim lokacijama bit će moguće spajanje na besplatni internet kojeg osigurava Grad Orahovica, a sve sukladno Sporazumu Grada Orahovice i Izvršne agencije za inovacije i mreže. Vrijednost projekta iznosi 15 tisuća eura i u potpunosti je financiran sredstvima Europske unije.

Radove izvodi Hrvatski Telekom, a trebali bi biti završeni u narednih nekoliko dana.