Otkazano 52. “Orahovačko proljeće”

Orahovačko proljeće” , najveća kulturno – turistička manifestacija na području Virovitičko-podravske županije i jedna od tri najznačajnije u Slavoniji, koja se u Orahovici po 52. puta trebala održati početkom lipnja mjeseca, je otkazana.

U priopćenju za javnost, kojeg je danas medijima uputila predsjednica gradske Turističke zajednice i orahovačka gradonačelnica Ana – Marija Petin, stoji kako je “proljeće” otkazano zbog svjetske pandemije virusa COVID – 19.

Iako je epidemiološka situacija u Hrvatskoj povoljna, Organizacijski odbor manifestacije, a nakon preporuka Gradskog i Nacionalnog stožera civilne zaštite, odlučio je otkazati manifestaciju. Cvjetnu povorku, središnji sadržaj svakog Orahovačkog proljeća, jednostavno nije moguće održati, pa i da se pokuša pridržavati svih epidemioloških uputa. Veliki rizik za zdravlje stanovnika Orahovice i ovog dijela Hrvatske, stoji u današnjem priopćenju orahovačke Turističke zajednice, bio bi i dolazak brojnih Kulturno umjetničkih društava iz Hrvatske i inozemstva, te organizacija koncerata i ostalih evenata na kojima se okuplja najveći broj posjetitelja. Na koncu zaključuju u orahovačkoj Turističkoj zajednici, kako s obzirnom da svakom zadataku pristupaju savjesno, odgovorno i s velikom pažnjom, izražavaju veliko žaljenje zbog nemogućnosti održavanja najveće gradske manifestacije.

“Djeca ne idu u školu, nema treninga sportskih klubova, djeca u vrtiću su također prorijeđena i zaista nema smisla ulaziti u organizaciju tako velikog sadržaja. Mi smo dosta sadržaja već i pripremili, ali jednostavno smatramo da još uvijek nije došlo vrijeme za veća okupljana. Meni je osobno jako žao što nećemo ugostiti naše brojne prijatelje i goste, ali zdravlje naših sugrađana i velikog broja djece ipak je na prvom mjestu” – rekla je danas za Radio Orahovicu predsjednica TZ i orahovača gradonačelnica Ana – Marija Petin.

ODLUKA O OTKAZIVANJU “52. ORAHOVAČKOG PROLJEĆA”