28. obljetnica pogibije pet hrvatskih branitelja

Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća u središtu Orahovice kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima, jutros je počelo obilježavanje 28. obljetnice pogibije pet hrvatskih branitelja, Miroslav Međimurca, Zdravka Kevčića, Vlade Golika, Josipa Klobučara i Karla Stojakovića, koji su na današnji dan u borbenom djelovanju poginuli u Modriči.

Vijence i svijeće u  središtu Orahovice položili su predstavnici županije Virovitičko-podravske, čelnici brojnih braniteljskih Udruga, političkih stranaka, dok su u ime Grada Orahovice vijenac položile gradonačelnica Ana – Marija Petin i pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Marija Šafer:

“To su naši vitezovi koji su svoje živote dali za obranu Domovine. Ovih pet hrabrih dječaka nikada  nisu pitali niti kuda se ide već su pitali kada se ide. Pandemija koronavirusa spriječila je da obljetnice obilježimo onako kako treba, no ipak  smo se okupili kako bi na dostojanstven način odali zahvalnost i dužno poštovanje za sve ono što su ovi hrabri momci dali za obranu Domovine. Ovo je najmanje što možemo činiti da njihova žrtva nikada ne bude zaboravljena” – rekla je jutros gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin.

Molitvu  je u središtu Orahovice predvodio velečasni Željko Strnak.

Nakon što je odana počast poginulom Miroslav Međimurcu na Gradskom groblju u Orahovici, gdje se nalazi posljednje počivalište poginulog Međimurca, komemoracija se nastavlja posjetom grobnih mjesta poginulih hrvatskih branitelja u Kutovima te Starom i Novom Petrovom Polju, a središnji komemorativni  skup bit će održan u Velikom Rastovcu s početkom u 10,30.

Današnje obilježavanje 28. obljetnice pogibije petorice hrvatskih branitelja završit će posjetom grobnog mjesta u Lađanskoj gdje počiva poginuli Karlo Stojaković.