Održana Skupština Ogranka Matice hrvatske Orahovica

Ogranak Matice hrvatske u Orahovici svoje je aktivnosti i u protekloj godini provodio s ciljem promicanja narodnog i kulturnog identiteta hrvatskog naroda na svim područjima kulturnog, umjetničkog , obrazovnog, znanstvenog i duhovnog stvaralaštva, rekao je jučer predsjednik orahovačkog Ogranka, Damir Najmenik, na godišnjoj izvještajnoj Skupštini održanoj u Orahovici. U izvješću o radu Najmenik je naveo obilježavanje “Dana hrvatskog jezika”, “Mjeseca hrvatske knjige”, kao i sudjelovanje u tradicionalnoj manifestaciji “Orahovačko proljeće”. Predavanja, književni susreti, glazbeno-scenski program u čast Oliveru Dragojeviću, te radionice i izložbe, samo su dio aktivnosti koje je Ogranak Matice hrvatske provodio u protekloj godini, a sličan program rada predviđen je i za tekuću godinu.

Na jučerašnjoj Skupštini došlo je i do određenih promjena u predsjedništvu Ogranka, te su umjesto Ivane Pavelić i Jelene Mihelčić, koje su članstvo u predsjedništvu napustile zbog objektivnih razloga, izabrane Sanja Karafa i Sonja Gluvaković – Gotler.

Pored navedenog, na Skupštini je održana i promocija monografije “Stoljeće Dalmatinaca u Feričancima 1919. – 2019.”, koju su predstavili dopredsjednik i članica Udruge “Feričanci – Dalmatinska zagora”, Marijan Marunica i Emica Parašilovac, Jasna Jurković, voditeljica Etnološkog i Arheološkog odjela u Zavičajnom muzeju Našice, ujedno i jedna od urednica knjige, te orahovački povjesničar – amater, Duško Rađenović.

Redovnoj godišnjoj izvještajnoj Skupštini Ogranka Matice hrvatske u Orahovici nazočila je jučer i pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Grada Orahovice, Marija Šafer, koja je uz čestitke na ostvarenim rezultatima, članovima orahovačkog Ogranka poželjela i puno uspjeha u budućnosti.

{gallery}SlikeGodina2020/2020-02-28-matica{/gallery}