Održana izvještajno-izborna Skupština Udruge „Pauk“

Članovi Udruge za promicanje alternativne i urbane kulture “Pauk” Orahovica, održali su u petak redovnu godišnju izvještajno – izbornu Skupštinu. U izvještajnom dijelu, predsjednik Udruge, Mirko Kufner, osvrnuo se na aktivnosti provedene tijekom protekle dvije godine, a tom je prilikom naveo organizaciju brojnih koncerata, putopisnih predavanja, te radionica. Osim toga, Udruga je organizirala obilježavanje Dana sv. Patrika, sudjelovala u gradskim manifestacijama : “Orahovačkom proljeću” i “Kestenijadi”, a nisu izostali niti tradicionalni sadržaji, poput projekcija filmova horor tematike, ljetnog kina pod zvijezdama i “Paučine”, dok je prošlogodišnje “Božićno rokanje” otkazano zbog slabog interesa. Pored navedenog, Udruga je u protekloj godini krenula s organizacijom popularnih “pub kvizova”, koji su se održavali u svim orahovačkim caffe barovima, a svakako je vrijedno spomenuti sudjelovanje u programu “Erasmus+”, u sklopu kojega su mladi ljudi imali priliku boraviti u inozemstvu, stjecati nova znanja i razmijenjivati iskustva sa svojim vršnjacima diljem Europe. U svome izvješću, predsjednik Kufner se dotaknuo i kina, za koje smatra da bi obogatilo kulturni život u Gradu i kao takvo da bi trebalo biti u funkciji barem s jednom projekcijom mjesečno, a ukazao je i na trenutno veliki problem mladih u Orahovici, a to je nedostatak adekvatnog prostora za održavanje koncerata.

S obzirom da je Skupština bila i izborna, nakon podnošenja i usvajanja izvješća, dosadašnje vodstvo Udruge je razriješeno dužnosti te se pristupilo izboru novog. Jednoglasno je odlučeno da i u narednom periodu funkciju predsjednika obnaša Mirko Kufner, za dopredsjednicu je izabrana Jelena Karakaš, a za tajnicu, Tanja Karakaš.

U Udruzi “Pauk” većinu aktivnosti iz prethodnih godina nastavit će provoditi i tijekom 2020. godine, a osim toga planiraju aktivnije raditi na animiranju novih članova, organizirati “Mjesec komedije”u Kino dvorani, te renovirati prostorije Udruge, rekao je novi/stari predsjednik, Mirko Kufner, prezentirajući plan rada.

Na koncu Skupštine, riječi pohvale za ostvarene rezultate orahovačkim “paucima” uputili su i gosti, među kojima je bila i gradonačelnica Ana-Marija Petin, koja je rekla kako je zadovoljna što Udruga, osim brojnih zabavnih sadržaja, sve više poklanja pažnju ozbiljnim projektima poput “Erasmusa”. Podsjetila je kako je plan aktualne gradske vlasti, a nakon usvajanja Proračuna, provesti projekt rekonstrukcije Kino dvorane i prostora nekadašnjeg caffe bara “Blues”, koji će nakon odrađenih zahvata postati Centar za mlade i kulturu, te kao takav biti predan na korištenje “Pauku”. Rekla je gradonačelnica da će na taj način svi problemi koji trenutno tište mlade u Orahovici napokon biti rješeni, te je poručila kako gradska vlast stoji udruzi na usluzi za sve buduće aktivnosti.

{gallery}SlikeGodina2020/2020-03-02-gopauk{/gallery}