Održana godišnja Skupština DVD-a Crkvari

U subotu je održana 68. redovna godišnja izvještajna Skupština DVD-a Crkvari, kojoj je nazočilo 32 od ukupno  44. člana Društva, te brojni gosti, predstavnici svih društava Vatrogasne zajednice Orahovica, predstavnici DVD-a Feričanci, te gradonačelnica  Grada Orahovice Ana – Marija Petin.

Izvješće o radu u prošloj godini podnio  je predsjednik DVD-a Crkvari, Ivica Podboj, koji je rekao kako su nazočili na svim godišnjim skupštinama susjednih vatrogasnih društava, sudjelovali su u čuvanju Isusova groba, i u obilježavanju blagdana  Svetog Florijana.  Odlazili su na redovite liječničke preglede, a tijekom prošle godine zabilježili su i dvije pomoći u intervenciji gašenja požara u Duzluku. Na koncu se predsjednik Podboj zahvalio svim članovima društva, i svima onima koji prepoznaju rad vatrogasnih društava, a posebno gradonačelnici Grada Orahovice Ana –  Mariji Petin i čelnicima Grada, koji su prepoznali humanitarni rad vatrogasnih društava rekavši kako je Društvo za svoj rad dobilo sav obećani novčani iznos. Nakon podnesenog izvješća o radu za za proteklu godinu, plan rada za 2020. godinu podnio je zapovjednik DVD-a Crkvari Miroslav Varga, koji je rekao kako planiraju nastaviti raditi na preventivi zaštite od požara, pomagati ljudima, spašavati ljudske živote i imovinu. Također u planu rada su naznačili obilježavanje blagdana sv. Florijana, redovno servisiranje vatrogasne opreme, te  kupnju opreme koja im nedostaje i koja je istrošena, kao i sudjelovanje na manifestacijama u samom mjestu i na području Grada Orahovice.

Nakon pozdravnih riječi gostiju, riječi  pozdrava uputila je gradonačelnica Orahovice, Ana –  Marija Petin, koja se zahvalila svim vatrogascima koji na dobrovoljan način riskiraju svoje živote, da bi spasili tuđu imovinu i živote. Napomenula je kako će grad i dalje nastaviti financirati dobrovoljna vatrogasna društva, i s većim iznosima nego što su to u obvezi po zakonu, kao što su radili i prethodnih godina. Na koncu  im je Gradonačelnica Petin ,  poželjela puno uspjeha u daljnjem radu i što manje požara,  te se zahvalila na pozivu i odličnoj suradnji.