Grad Orahovica i Turistička zajdnica na ovogodišnjem Viroexpu

Turistička zajednica Grada Orahovice i Grad Orahovica, ove će godine biti aktivni sudionici 25. Međunarodnog sajma Viroexpo, koji će se u Virovitici održavati od 13. do 15. ožujka.

Na štandu, koji će biti pomno uređen, svoja mjesto pronaći će orahovački proizvođači vina, likera i meda, a neće izostati niti prospektni materijali vezani uz ovogodišnje orahovačke manifestacije i kulturne znamenitosti:

“Do sada su svoje sudjelovanje potvrdile vinarije Patkoš, Matković i Jović. S voćnim likerima predstavit će se tvrtka Kostelac, proizvođači meda Jusup, Peštaj i Pezić,  Udruga Jaglac te Zadruga orahovačke Srednje škole. Poziv je i dalje otvoren za sve zainteresirane vlasnike OPG-a, vinare gospodarstvenike, koji se žele predstaviti na našem štandu, da se što prije jave, kako bi smo mogli sve posložiti i izrealizirati” – rekla je voditeljica orahovačke Turističke zajednice Lana Jurkin.

Jednom od najuspješnijih hrvatskih sajmova pokrovitelj je Vlada RH te a pokroviteljstvo su još prihvatili i Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije te Ministarstvo turizma. Organizatori sajma su Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK Županijska komora Virovitica, HOK Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije. Tehnički organizator je Viroexpo d.o.o. Na 25. sajmu Viroexpo nastupit će izlagači iz ukupno 27 zemalja svijeta. Zemlja partner je Savezna Republika Njemačka, a županija partner je Koprivničko-križevačka županija

Grad Orahovica iskoristit će ovu prigodu kako bi promovirao svoje manifestacije, kulturne znamenitosti, ali i najveći projekt u povijesti Orahovice, projekt uređenja turističkog kompleksa Jezero:

“Bit će ovo prava prigoda da brojne posjetitelje upoznamo s manifestacijama koje se održavaju u Orahovici, našim kulturnim znamenitostima, ali i o najvećem projektu u povijesti Orahovice, uređenju  Jezera. Idemo spremni u Viroviticu pokazati da je Orahovica i dalje središte turizma naše županije te ovog dijela Slavonije i Hrvatske” – rekla je gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin.