Zbor građana MO Rajčula

Nakon već održanih Zborova građana u Novoj Jošavi i Orahovici za MO Merkur i Tončekovac, jučer je po pozivu gradonačelnice Ana – Marije Petin održan i Zbor građana MO Rajčula.

Na početku Zbora sve okupljene pozdravio je predsjednik ovog Mjesnog odbora, Tomislav Petrušić koji se zahvalio svima koji su se odazvali te je spomenuo neke od odrađenih poslova u protekloj godini. Rekao je kako se nekoliko puta tijekom godine radilo na uređenju parka i okoliša oko njega, nakon nekoliko desetaka godina očišćen je i prostor oko Pravoslavne crkve, obnovljene su sprave na dječjem igralištu. Također je saniran krov na sjenici, a postavljena je i nova oglasna ploča. Petrušić je naglasio kako je svakako bitno spomenuti i da je postavljena javna rasvjeta do kraja Riječana, a redovno su se održavali svi kanali te je napravljeno autobusno stajalište za djecu.

Nakon prezentiranog izvješća o radu u protekloj godini, predsjednika MO Tomislava Petrušića, mještanima se obratila gradonačelnica Ana – Marija Petin koja je također spomenula neke od odrađenih projekata, koji su financirani iz gradskog Proračuna. Tako je saniran kanal u ulici Riječani u iznosu od 31,000 kn, također je očišćen i produljen kanal u ulici Josipa Poljaka. U protekloj godini je sanirana i cesta u Riječanima, što je grad koštalo 34,000 kn, a proširio se i nogostup u ulici B.J. Jelačića.

U planu rada za 2020. godinu gradonačelnica Petin je naglasila kako će se i dalje nastaviti radit na održavanju i čišćenju svih kanala na području MO Rajčula, nasipavanju nerazvrstanih cesta, uređenju parka te odrađivanju svih ostalih poslova po potrebi. Potom su građani iznosili prijedloge o potrebnim aktivnostima i govorili o svim problemima s kojima se susreću na području MO Rajčula. Tako je bilo pitanja o izgradnji pojedinih nogostupa, potom su spomenuli i jedan od najvećih problema, a to su brojni kamioni koji prolaze kroz ulicu Riječani. Također je predloženo i da se postavi nekoliko dodatnih stupova javne rasvjete u ulici Strana.

Predsjednik MO Rajčula Tomislav Petrušić i gradonačelnica Ana – Marija Petin, pomno su saslušali sve prijedloge te se zahvalili svim prisutnim sugrađanima na dolasku i odvojenom vremenu te na svim konstruktivnim prijedlozima u cilju podizanja boljih uvjeta življenja na području ovog Mjesnog odbora.