Skupština ŠRK ŠARAN Orahovica

U svom ribičkom domu u Duzluku, godišnju Izvještajnu skupštinu održali su članovi ŠRK „Šaran“ Orahovica. Skupštinu su svojim dolaskom uveličali i gradonačelnica Orahovice Ana – Marije Petin, dogradonačelnik Dalibor Fofonjka,  voditeljica Turističke zajednice Lana Jurkin, predsjednik Zajednice ribolovnih udruga Orahovica-Čačinci-Zdenci-Crnac-Voćin, Murat Durmiši i dopredsjednik ŠRK Karas iz Crnca Nikola Marijanović.

Predsjednik kluba Stanislav Sikora podnoseći izvješće o radu za proteklu godinu naglasio je kako je i u prošloj godini vođeno puno brige oko tri klupska jezera, vodili su brigu o ekoligiji, a sudjelovali su i8 na brojnim natjecanjima. Milan Vujatović u ime natjecateljske komisije izvijestio je sedamnaest članova kluba, koji su nazočili subotnjoj Skupštini, kako je klub nastupio sa seniorskom, kadetskom i juniorskom ekipom u brojnim natjecanjima.

Najvredniji rezultat kluba postigle su juniorke, koji su na završnici Državnog prvenstva, osvojile drugo mjesto, no zbog nesuglasica u klubu, zajedno sa svojim trenerom, napustile  su matični klub. Seniori su lovili u dvije lige, Ligi zajednice te Županijskoj ligi, dok su se kadeti natjecali u Ligi Zajednice. Osim službenih natjecanja, članovi ŠRK Šaran, nastupili su i na brojnim prijateljskim natjecanjima, a ponosni su i na svoja natjecanja, posebice Kupove Turističke zajednice i Grada Orahovice.  U prošloj godini klub je raspolagao s nešto više od 35 tisuća kuna. Kao i u svim ostalim orahovačkim klubovima, najveći iznos, 22 tisuće 609 kuna, dobiven je od donacije Grada odnosno Zajednice ŠU.  Nešto više od 12 tisuća kuna,klub je potrošio na natjecanja, ponajviše na juniorke i kadete. 

U planu rada za naredno razdoblje naznačen je još jedan  pokušaj pomlađivanja članstva, jer bez mladih i ovaj sport neće imati perspektivu. Također je spomenut nastavak ulaganja u ribički dom, izumljivanje jedne o d tri table, a i na ovoj Skupštini ponovo je potencirana izgradnja četvrte table, za što će im planom biti potrebno 37 tisuća kuna.

Voditeljica TZ Grada Orahovice Lana Jurkin čestitala je vodstvu kluba na postignutim rezultatima, ali i na nastavku organizacije Kupa TZ koji je već postao tradicionalan.

Gradonačelnica Orahovice Ana – Marija petin, upoznala je članove kluba, koliko je Grad Orahovica pomogao u radu kluba, ali i svih ostalih sportskih društava u Gradu. Također je naglasila kako joj nije jasno da su pojedinci u Gradu doveli do krize u Orahovici izazvavši nove Izbore, a to će osjetiti i članovi kluba, koji će ostati uskraćeni za financijsku naknadu , bar u prvih pet mjeseci tekuće godine. Zaključila je na koncu kako joj je izrazito žao što su kadeti i juniorke, zajedno sa svojim trenerom napustili klub , apeliravši na razgovor i pokušaj dogovora oko nastavka suradnje.