U zdravstvo uloženo 308.212,00 kuna

Ulaganje u zdravstvo, uz obrazovanje i gospodarstvo , jedna je od najbitnijih stavki svakog gradskog proračuna. Orahovica će 2019. godinu, po pitanju zdravstvene skrbi, pamtiti po rješavanju problema pedijatra, Pedijatrica Maja Vučinić, ujedno i subspecijalist endokrinologije i dijabetologije od travnja mjeseca brine o orahovačkoj djeci , a dva radna dana i u protekloj godini u orahovačkom Domu zdravlja provodili su liječnici specijalisti Opće bolnice Virovitica, internist i gastroenterolog doktor Simić, te urolog dr. Karlović.

“Kada smo preuzimali odgovornost za ovaj Grad, govorili smo kako će jedan od prioriteta biti poboljšanje zdravstvene skrbi za sve naše sugrađane. Uložili smo puno napora ne bi li Orahovici osigurali pedijatra, uspjeli smo. Danas u našem gradu rade i dva specijalista, pa s pravom mogu reći da smo u protekloj godini ostvarili ono što smo i obećali našim sugrađanima” – rekla je danas gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin.

U protekloj godini za hitnu medicinsku pomoć Grad Orahovica izdvojio je 165 tisuća 212 kuna, liječnici specijalisti i rad pedijatrice financirani su sa 118 tisuća kuna, dok je za nabavku medicinske te uredske opreme i namještaja za novoizgrađenu Dnevnu bolnicu u Virovitici izdvojeno 25 tisuća kuna:

“U protekloj godini u zdravstvo smo uložili 308 tisuća 212 kuna. Smatram da je to iznos kojeg su zaslužili naši sugrađani. Naravno da uvijek ima prostora za daljnja ulaganja i na tome već radimo. Željeli bi u Orahovicu dovesti još specijalista ali i liječnika opće prakse, posebice mladih, koji su zainteresirani doći živjeti i raditi u naš grad. Svaki naš sugrađanin ima pravo na dostojanstvenu zdravstvenu skrb, i mi ćemo i dalje ustrajati na tome” – rekla je danas gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin.