Stigli novi spremnici za plastiku

Predstavnici Grada Orahovice i Komunalnog poduzeća “Papuk” ovog su tjedna preuzeli novih 19 metalnih spremnika, koji će služiti za odlaganje plastičnog otpada.

Ovo je prvi kontingent pristiglih spremnika, jer u Orahovicu treba stići novih trideset koji će služiti za prikupljanje papira i kartona Direktor Komunalnog poduzeća Papuk Zdravko Dijaković, prilikom preuzimanja spremnika, rekao je kako će oni biti postavljeni u Orahovici, ispred stambenih zgrada, na zelenim otocima i ispred većih orahovačkih poduzeća.

Svi spremnici su od metala, zapremine 1100 litara i označeni su žutom bojom. – I dalje radimo na osvješćivanju naših sugrađana, kako je vrlo bitno razdvajati komunalni otpad.  

Do sada smo puno toga odradili i jako smo zadovoljni kako građani reagiraju. Nema sumnje da će i ovi spremnici za plastiku, te dodatnih trideset za papir, još više podići svijet naših sugrađana kako   razvrstavanje komunalnog otpada postaje način života – rekla je danas gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin. Novih 19 spremnika za plastiku isporučilo je poduzeće Gradatin, a projekt je sufinancirao Fond za zaštitu okoliša.

{gallery}SlikeGodina2020/2020-01-23-spremnici{/gallery}