Sastanci s civilnim i braniteljskim udrugama

Jučer je u Maloj gradskoj vijećnici grada Orahovice, a po pozivu gradonačelnice Ana – Marije Petin održan sastanak s predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata, a nakon toga i sastanak s predstavnicima svih udruga civilnog društva. Sastancima je osim gradonačelnice Petin nazočila i pročelnica JUO Marija Šafer. Središnje teme oba sastanka su bile financiranje Udruga u 2020. godini te obveze koje su Udruge dužne izvršiti prema Gradu Orahovici.

Gradonačelnica Petin uvodno se zahvalila svim predstavnicima Udruga koji su se odazvali sastancima te je sve nazočne upoznala s nastalom situacijom, do koje je došlo neizglasavanjem Proračuna Grada Orahovice za 2020.godinu, napomenuvši da niti jedna udruga, dok se ne izglasa Proračun, ne može dobiti planirana sredstva za rad.

Petin je naglasila kako Grad Orahovica ne smije potpisivati nikakve nove ugovore, provoditi javne natječaje niti financirati bilo što dok god se ne usvoji Proračun. Kad se Proračun usvoji, tek tada se raspisuje javni poziv, na koji će sve udruge moći prijavljivati svoje projekte. Gradonačelnica Petin istaknula je također kako davanjem novog Proračuna na usvajanje, postoji mogućnost za povećavanjem sredstava namijenjenim za rad Udruga, a o tome prvenstveno ovise financijska izvješća kojim Udruge moraju opravdati dobivena sredstva za prošlu 2019. godinu.

Gradonačelnica Petin kazala je kako joj je drago, da je kroz razgovor s predstavnicima Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, a tako i svih Udruga civilnog društva, saznala da niti jedna Udruga s područja grada Orahovice nema financijskih problema te da će ovih nekoliko mjeseci do izglasavanja Proračuna, sve Udruge uspjeti prebroditi bez većih problema i uspješno nastaviti sa svojim radom.

Na koncu jučerašnjeg sastanka, gradonačelnica Ana – Marija Petin i predstavnici svih nazočnih Udruga, usuglasili su se kako će sve Udruge koje ostvaraju prava na financijska sredstva iz Proračuna grada Orahovice, svoje godišnje Skupštine održati do konca mjeseca veljače.

{gallery}SlikeGodina2020/2020-01-21-sastanciudruge{/gallery}