Program socijalne skrbi u 2019. godini Grad Orahovica financirao s 1,6 milijuna kuna

Za provođenje programa socijalne skrbi Grad Orahovica je u 2019. godini izdvojio milijun i 612 tisuća proračunskih kuna. Najveći dio tog iznosa odnosi se na financiranje projekta “Zaželi”, a riječ je o 996.066 kuna.

Nadalje, za isplatu uskrsnica i božićnica umirovljenicima izdvojeno je 193.600 kuna, a za pomoć obiteljima kroz jednokratne novčane pomoći, za podmirenje troškova stanovanja, za naknade na temelju hitnih zahtjeva, za kupovinu ogrjevnog drva kao i za kupovinu poklon paketa djeci i socijalno ugroženim osobama isplaćeno je 133.559 kuna.

Također, značajna financijska sredstva Grad je u prošloj godini izdvojio i za poticanje nataliteta – 166.404 kune, 85 tisuća kuna dodijeljeno je Gradskom društvu Crvenog križa za provođenje humanitarne djelatnosti, dok je za financiranje humanitarne skrbi koju provode udruge ( “Jaglac”, dijabetičke udruge “Zdravlje” i “Orahovica” te Udruga za pomoć osobama s invaliditetom) isplaćeno 38.210 kuna.

Komentirajući utrošena financijska sredstva za provođenje programa socijalne skrbi, gradonačelnica Orahovice, Ana Marija Petin, rekla je kako je sve navedeno još jedan pokazatelj kako Grad vodi brigu o svim svojim sugrađanima, a posebnu pozornost poklanja pronatalitetnoj politici, sugrađanima treće životne dobi i socijalno najugroženijim građanima.