Održana godišnja Skupština ŠN “Orahovica”

Godišnju Izvještajnu skupštinu, održali su jučer članovi Škole nogometa Orahovica, koju su svojim dolaskom uveličali i gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin, predsjednik Zajednice športskih udruga Grada Orahovice Igor Hozić, voditeljica Turističke zajednice Lana Jurkin, te predstavnici NK Papuk i Sportskog rekreacijskog društva, Slobodan Lukić i Miroslav Jockov.

Podnoseći izvješće o radu za proteklu godinu, predsjednik Udruge Darijo Krmpotić, kronološki je pobrojao sve važnije aktivnosti Škole, napomenuvši kako su u Školi radile četiri selekcije, U8, U10, U12 i U14, koje su se natjecale u ligama Nogometnog središta Našice i Županijskog nogometnog saveza Virovitičko – podravske županije. Dodao je Krmpotić kako su članovi Škole nogometa i u protekloj godini branili boje NK Papuk, a što je formalizirano potpisivanjem međusobnog Ugovora. Rekao je na koncu Krmpotić kako treneri za svoj rad i dalje primaju minimalnu financijsku naknadu koju im gotovo u stopostotnom iznosu osiguravaju roditelji uplatom članarina. Zahvalio se Krmpotić Gradu Orahovici, Turističkoj zajednici i Zajednici športskih udruga grada Orahovice na odličnoj suradnji u protekloj godini. Potom su izvješća podnijeli treneri, Tanja Maričić, Dino Grdić, Hrvoje Sertić, Eljfat Mehmedi i Tonino Rađenović koji su govorili u uspješnim natjecateljskim sezonama, nastupima na turnirima u Hrvatskoj i inozemstvu te broju igrača po pojedinim selekcijama. U protekloj godini ŠN ostvarila je prihode u iznosu od 105 tisuća 1010 kuna. Najveći iznos, 64 tisuće 818 kuna, dobiven je od Zajednice ŠU, dok je od članarine uprihodovano 36 tisuća 920 kuna. Rashodi su iznosili 101 tisuću 207 kuna, a najviše novca potrošeno ja za putne troškove trenera, naknade sudaca, troškove odlazaka na turnire te nabavku sportske opreme. Proteklu fiskalnu godinu ŠN Orahovica završila je s pozitivnim saldom od 6 tisuća 410 kuna

U planu rada za naredno razdoblje predsjednik Krmpotić naglasio je rad na daljnjem omasovljenju članstva, težnji ka kvalitetnijim ligama, gostovanju na turnirima u zemlji i inozemstvu, nabavci nove sportske opreme te postizanju još boljih sportskih rezultata, za što će im financijskim planom za tekuće razdoblje biti potrebno 140 tisuća kuna.

Predsjednik ZŠU Igor Hozić pohvalno je govorio o radu Škole i njezinog predsjednika, rekavši kako je s užitkom i posebnom pozornošću pratio izvješća o radu kluba. Napomenuo je Hozić kako Zajednica u suradnji s Gradom Orahovicom čini sve ne bi li pomogla klubovima kojim je novac potreban odmah, a nakon novonastale situacije neizglasavanjem Proračuna.

Čestitku čelnicima Škole uputili su i Slobodan Lukić ispred NK Papuk te Lana Jurkin voditeljica Turističke zajednice.

Na koncu jučerašnje skupštine gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin rekla je kako rad Škole nogometa Orahovica mora biti ogledalo i ostalim sportskim klubovima. Čestitala je mladim orahovačkim nogometašima na sjajnim rezultatima, te na promociji Orahovice i njezinog imena. Rekla je Petin kako je sport vrlo važna grana života grada podcrtavši kako će sa svojim suradnicima učiniti sve ne bi li sport dobio još više. I jučer se na skupštini ŠN Orahovica moglo čuti kako je Orahovica došla u problem financiranja svih Udruga pa tako i sportskih, neizglasavanjem Proračuna, rekavši kako ipak očekuje da će prevladavati razum. Osvrnula se potom i na mogućnost ponovnog neizglasavanja Proračuna, rekavši kako ne vjeruje u taj scenarij, no ako se to i desi, Orahovici ne predstoje lijepi dani.

Na koncu je zaključila kako će Grad i dalje ulagati u poboljšanje sportske infrastrukture. Na koncu jučerašnje Skupštine ŠN Orahovica, predsjednik Darijo Krmpotić predstavio je Sašu Tira kao novog trenera u Školi nogometa, koji će voditi selekciju igrača do trinaest godina.

{gallery}SlikeGodina2020/2020-01-24-skupstinasn{/gallery}