Branko Peček i dalje vodi orahovačke planinare

U subotu je u prostorijama Mjesnog doma u Crkvarima, Planinarsko društvo ” Orahovica” održalo Izborno-izvještajnu skupštinu. Planinarsko društvo Orahovica u protekloj je godini brojalo 67 članova, a 46 ih je nazočilo Skupštini. Na početku skupštine, riječi dobrodošlice svim članovima i gostima uputio je predsjednik društva Branko Peček.

Podnoseći izvješće o radu u protekloj godini, dopredsjednik Udruge Zorko Steiner je istaknuo kako su s planinarskom 2019. godinom vrlo zadovoljni. Rekao je kako je plan rada ispunjen, a da se broj članova povećao. Sudjelovali su u većini manifestacija u organizaciji Grada i Turističke zajednice te su pomogli u organizaciji Orahovačke kestenijade. U više navrata čišćen je okoliš planinarske kuće Šaševo, za koju je također dobivena i uporabna dozvola. Postavljeni su novi putokazi, izrađena je internet stranica, postavljene su nove sajle i klinovi na stijenama te organiziran Prvosvibanjski izlet. Steiner je također spomenuo i mnoštvo planinarskih izleta, a posebno se ponose izletima u inozemstvu, u Francuskoj, Austriji, Ukrajini i Gruziji.

U financijskom izvješću Zlatka Tomšića, čulo se kako je većina prihoda i ove godine stigla upravo iz Zajednice športskih udruga grada Orahovice u iznosu od 15.022 kn. Ostali prihodi ostvareni su od članarina u visini od 2.530 kn te sponzorstvom poduzeća Radlovac sa 2.000,00kn, dok je 5.247 kn preneseno iz 2018. godine.

Skupština je imala i izborni karakter, tako je za zamjenika Branka Pečeka koji i dalje nastavlja obnašati dužnost predsjednika za dopredsjednika izabran Zorko Steiner, a za tajnika Nenad Terek. U Izvršni odbor izabrani su Zlatko Tomšić, Manuel Sobodić, Goran Lukačević i Đurđica Grubišić. Za predsjednicu Nadzornog odbora izabrana je Mira Ilinčić, a kao članovi Željko Tikvan i Renato Starčević. U sud časti birani su Mario Hornung, Marica Tomšić i Ivana Sobodić.

Plan rada za 2020. godinu prezentirao je tajnik društva Nenad Terek, koji je rekao da je jedan dio plana u tekućoj godini već odrađen. Posebno će se bazirati na održavanje i obilježavanje staza, uređenje planinarske kuće u Šaševu te organizaciji izleta. Spomenuo je organizaciju osmog izleta pod nazivom ” Krndijskim stjenjacima”. Također je naglasio kako će i ove godine aktivno sudjelovati u svim manifestacijama koje organiziraju grad Orahovica i Turistička zajednica, kao što su Orahovačko proljeće i Kestenijada, te će podržavati rad Slavonskog planinarskog saveza, kao i ostala planinarska društva odlaskom na manifestacije i izlete koje organiziraju.

U ime Grada Orahovice Skupštinu je u subotu pozdravio izaslanik gradonačelnice Ana – Marije Petin, predsjednik Zajednice športskih udruga grada Orahovice, Igor Hozić koji je pohvalio rad Planinarskog društva, naglasivši kako imaju njihovu podršku u svakom trenutku. Hozić je također rekao, kako je Zajednica športskih udruga u protekle dvije godine, planinarskom društvu povećala financijska sredstva za 100%. Na koncu je rekao da se nada da će se i u 2020. godini nastaviti dobra suradnja Planinarskog društva, kako s Gradom, tako i sa Zajednicom športskih klubova grada Orahovice, poželivši im što više osvojenih planinarskih vrhova.