Završeni informatički tečaj za umirovljenike

Danas je završen informatički tečaj za članove dvije orahovačke Udruge umirovljenika, pod nazivom ”Osnove informatičke pismenosti”, kojeg je organizirao Grad Orahovica a provela tvrtka Bit Computers iz Orahovice.

Tijekom 22 školska sata, koliko je trajao tečaj, 29. polaznika učilo je o građi računala, operacijskom sustavu Windows, aplikaciji Office, korištenju elektroničke pošte i interneta, a danas su članovi Savjeta mladih Grada Orahovice, kojeg je prevodila predsjednica Marta Gali, polaznike tečaja učili korištenu društvenih mreža na pametnim telefonima.

Danas posljednjeg dana tečaja, polaznike je pozdravila i gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin, koja je čestitala na uspjehu poručivši kako će grad vrlo brzo organizirati i novi tečaj, jer zainteresiranih ponovo ima. Upućujući im čestitku za nadolazeće blagdane, gradonačelnica Petin proučila je kako je briga o starijim sugrađanima jedan od prioriteta aktualne gradske vlasti te kako će im život, a nakon spoznavanja korisnosti i mogućnosti interneta , sigurno biti kvalitetniji i sadržajni. Na koncu današnje male svečanosti Orahovčanka Dragica Sekulić, polaznica tečaja, gradonačelnici Petin u ime zahvale za organizirani tečaj i brigu o populaciji treće životne dobi, poklonila svoju zbirku poezije “Ljubav nije grijeh”.

{gallery}SlikeGodina2019/2019-12-23-Tecaj{/gallery}