Za poticanje razvoja poduzetništva Grad Orahovica je u 2019. godini poduzetnicima isplatio 326 tisuća kuna

Gradonačelnica Grada Orahovice, Ana-Marija Petin, danas je u Maloj gradskoj vijećnici u društvu pročelnice Jedinstvenog upravnog odjela Grada, Marije Šafer, potpisala ugovore sa 7 orahovačkih poduzetnika, čije su prijave udovoljile uvjetima Javnog poziva za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019. godini.

Podsjetimo, Grad Orahovica je kroz četiri mjere za razvoj poduzetništva u 2019. godini u Proračunu osigurao 500 tisuća kuna, a riječ je o potporama za pokretanje gospodarskih aktivnosti poduzetnika početnika, za nabavu i ugradnju strojeva i opreme, za novo zapošljavanje i za stručno obrazovanje i osposobljavanje zaposlenika.

Po ovom javnom pozivu svaki se poduzetnik mogao prijaviti za više mjera i ostvariti pravo na maksimalan iznos potpore ne veći od 60.000,00 kuna.

Osim kupovine strojeva i opreme, koji su poduzetnicima olakšali poslovanje te omogućili povećanje proizvodnje, gradonačelnica Petin je rekla kako je posebno zadovoljna brojem novozaposlenih osoba, jer je kroz spomenute poticajne mjere u 2019. godini na području Grada zaposleno 11 novih osoba. “Kada se tom broju doda 8 novozaposlenih osoba u 2018. godini, onda možemo slobodno reći da je Program za razvoj poduzetništva i gospodarstva na području Grada Orahovice ostvario svoj cilj”, poručila je danas prilikom potpisivanja ugovora orahovačka gradonačelnica, Ana-Marija Petin, te rekla kako će Grad na sličan način nastaviti pomagati poduzetnicima i u budućnosti.

Zajednički obrt za vinogradarstvo Patkoš, Isk Mont j.d.o.o., SAM VD d.o.o., Obrt za uređivanje štandova vl.Maria Lukića, Ferrum obrt za usluge, Liograf d.o.o. i Zloćo transport, orahovački su poduzetnici s kojima su danas potpisani ugovori u vrijednosti 171.336,34 kn, dok je sveukupno za poticanje razvoja poduzetništva u 2019.godini isplaćeno 326.938,33 kn.