Tvrtke Pan Parket i Ciprijanović dobitnici “Zlatne kune”

Na jučerašnjoj svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Virovitica, najuspješnijim tvrtkama u 2018. godini s područja županije dodijeljena su priznanja “Zlatna kuna”, a među nagrađenima su bile i dvije orahovačke tvrtke, Pan parket d.o.o. i Ciprijanović d.o.o.

Orahovački Pan parket najveći je proizvođač gotovog troslojnog parketa u Hrvatskoj. Tvrtka trenutno zapošljava oko 130 djelatnika, a godišnje proizvodnja kreće se oko 600 tisuća kvadratnih metara finalnog proizvoda, od kojih više od 90% izvoze.

Preuzimajući nagradu, predsjednik uprave Pan parketa, Daniel Smiljanić, poručio je kako je ona priznanje za sav trud, rad i uspjeh ostvaren u prošloj godini. Rekao je kako je zadovoljan poslovanjem, ali s obzirom da je tvrtka izrazito izvoznički orijentirana, uvijek postoji strah od recesije, jer trenutni rast nije na razini prethodnih godina.

I druga nagrađena orahovačka tvrtka, Ciprijanović d.o.o. , također dolazi iz drvno – prerađivačkog sektora. Tvrtka posluje od 1989. godine, a njenih oko 250 radnika svakodnevno proizvode namještaj, masivne drvene ploče i brikete. Prilikom preuzimanja nagrade direktorica, Antonija Jurjević zahvalila se Županijskoj komori Virovitica, a posebno vrijednim djelatnicima i kupcima, kako na dugogodišnjoj vjernosti tako i na strpljenju.

Nagrade najuspješnijim tvrtkama uručili su predsjednik Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Virovitica, Zlatko Pleša, savjetnik u Uredu predsjednika Hrvatske gospodarske komore, Ivan Škorić i Virovitičko-podravski župan, Igor Andrović.

Čestitku uspješnim orahovačkim tvrtkama uputila je danas i gradonačelnica Orahovice, Ana – Marija Petin, koja je rekla kako je ovo još jedan dokaz da se i u malim sredinama poput Orahovice mogu ostvariti ovakvi vrhunski rezultati. Uspješne tvrtke koje izvoze i zapošljavaju jamstvo su ostanka ljudi u ovim krajevima, a najbolji primjer toga su upravo tvrtke Pan parket i Ciprijanović, poručila je gradonačelnica Petin, te poželjela ovim tvrtkama puno uspjeha i u budućnosti.