Sveti Nikola u dječjem vrtiću Palčić

Danas slavimo blagdan svetog Nikole, biskupa koji je služio u turskom gradu Myra, poznatog, među ostalim, kao zaštitnika zaručnika, djece, putnika i pomoraca. Najviše mu se raduju upravo djeca, jer u noći na 6. prosinca, donosi darove i ostavlja ih u čizmicama koje smo očistili i ostavili u prozoru.

Tako su danas u organizaciji Grada Orahovice i Turističke zajednice grada Orahovice u jutarnjim satima, sveti Nikola, u čijoj je pratnji i danas bio zločesti Krampus, posjetili djecu dječjeg vrtića Palčić. Mališani su ga dočekali s velikim oduševljenjem te mu prigodnim pjesmicama i plesom poželjeli dobrodošlicu.

Svetog Nikolu danas je u vrtić došla posjetiti i gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin koja je rekla da je aktualna gradska vlast u suradnji sa Savjetom mladih grada Orahovice i Turističkom zajednicom i ove godine pripremila slatke darove za naše najmlađe sugrađane. Petin je rekla kako je pripremljeno i podijeljeno 500- tinjak darova, polaznicima dječjeg vrtića Palčić, učenicima Osnovne škole Ivane Brlić- Mažuranić, članovima Udruge Jaglac te učenicima Područne škole u Novoj Jošavi.

Na koncu je gradonačelnica Petin pohvalila sve polaznike i zaposlenike dječjeg vrtića Palčić na izvedenim recitacijama i plesovima te rekla kako je danas podijeljeno puno više čokoladica i bombona nego šiba.

Nakon veselih vrtićanaca, sveti Nikola darove je podijelio učenicima Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić u Orahovici, gdje su darove dobila i sva djeca koja ne pohađaju vrtić. Na koncu svoga današnjeg puta sveti Nikola posjetio je i Područnu školu u Novoj Jošavi, te razveselio sve njene polaznike.

{gallery}SlikeGodina2019/2019-12-06-SVNikola{/gallery}