Počeli radovi na uređenju novog multifunkcionalnog igrališta

Danas su počeli prvi pravi radovi na uređenju novog multifunkcionalnog igrališta koje će biti izgrađeno i postavljeno na mjestu igrališta gdje je bila umjetna trava. Nakon što su prije dva tjedna djelatnici poduzeća „Edel sport“ skinuli sloj umjetne trave, danas su nastavljeni radovi na uklanjanju pijeska te postavljanju prvog sloja podloge.

Radove je danas obišao i predsjednik Zajednice športskih udruga Grada Orahovice Igor Hozić koji je rekao kako je dosadašnji pokrov umjetne trave dotrajao i kako je ovo pravo vrijeme da se igralište uredi postavljanjem nove podloge:

“Kako je i obećano radovi su krenuli prema planu. Danas su krenuli pravi radovi. Nakon uklanjanja trave, danas će biti uklonjen pijesak te kreće postavljanje nove podloge u nekoliko slojeva” – rekao je Hozić.

Ako vrijeme bude poslužilo radovi bi trebali biti završeni za desetak radnih dana:

“Izvršiteljima radova treba desetak radnih dana i lijepog vremena kako bi radovi bili gotovi, čak mislim da mogli i završiti do kraja godine” – rekao je Hozić.

U sklopu uređenja igrališta, bit će uređeni i kontejneri, sjedalice, a kompletno igralište bit će „obučeno“ u zaštitnu spužvu, kako bi svi korisnici istog bili što sigurniji:

“Prema planovima i dogovorima kontejneri koji su postavljeni na igralištu bit će obnovljeni i dalje će služiti kao svlačionice. Kompletno igralište se “oblači” u zaštitne spužve. Isto tako ograda i rukohvati, koji su predstavljali veliku opasnost, jer su jako blizu teren, također će biti presvučeni zaštitnom spužvom, a plan je naredne godine srediti sjedalice i kompletnu tribinu” – dodao je Hozić.

Predsjednik ZŠU Ograda Orahovice Igor Hozić, zaključio je danas kako izgradnjom multifunkcionalnog igrališta, Orahovica dobiva teren i za rukomet, tenis, mali nogomet, košarku, samim tim, bit će stvoreni uvjeti za trening na vanjskim terenima, što će klubovima donijeti dodatno smanjenje troškova:

“S ovim sportskom objektom nećemo dobiti igralište samo za nogomet nego multifunkcionalno igralište na kojem će se moći igrati rukomet, mali nogomet, odbojka, tenis i basketball. Kada je lijepo vrijeme na ovom terenu moći će se trenirati, pa će pojedini klubovi sigurno i smanjiti svoje troškove” – zaključio je Hozić.

Ukupna cijena sportske podloge iznosi 249.707 kuna, a sredstava su većinom osigurana u Proračunu grada Orahovice, a jednim dijelom projekt će financirati i Zajednica športskih udruga Grada Orahovice.

“Igralište će biti otvorenog tipa i neće biti zaključavanja, ali će gradske službe voditi brigu o novom terenu. Svi sportski tereni koji su u vlasništvu Grada doći će na red, idemo sustavno uređivati sve ono što nije gotovo taknuto u proteklih dvadesetak godina” – rekla je danas gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin.