Novo vatrogasno vozilo predano orahovačkom DVD-u

Svečanim činom predaje ključeva vozila, sinoć je gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin, predala novu vatrogasnu cisternu DVD-u Orahovica na korištenje, riješivši tako akutni problem orahovačkog vatrogastva. Jučerašnjoj svečanosti nazočili su čelnici orahovačkog DVD-a, predstavnici Dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Crnca, Dolaca, Čačinaca i Crkvara, te vlasnik i direktor tvrtke “MV Vozila” gdje je cisterna i kupljena.

Zapovjednik DVD-a Orahovica Robert Orina rekao je sinoć kako je projekt kupnje novog vozila realiziran nakon gotovo godinu i pol rada:

“Protupožarna zaštita u Orahovici ostala je, a nakon odluke Ministarstva gospodarstva o dislokaciji vozila, na jednom starom trošnom vozilu, i kao takvi nismo mogli normalno obavljati svoje poslove. Gradonačelnica Petin prepoznala je naš problem i nakon mnoštva odrađenih sastanaka odlučila je sredstvima gradskog proračun kupiti novo vozilo i na tome joj od srca hvala. Moram napomenuti kako je ovo vozilo sada u vlasništvu DVD-a Orahovica i ovo vozilo nam više nitko ne može otuđiti. Ono će služiti samo za zaštitu i spašavanje građana Orahovice” – rekao je za zapovjednik Orina.

Gradonačelnica Petin prije nego li je predala ključeve zapovjedniku, rekla je jučer kao je samo ispunila dano obećanje orahovačkim vatrogascima. Orahovica je dobila vozilo od Ministarstva gospodarstva, no kamion nije u vlasništvu orahovačkog DVD-a što predstavlja veliki problem, rekla je jučer Petin koja se potom zahvalila svim vatrogascima i Dobrovoljnim društvima.

“Razgovarali smo o ovom problemu godinu i pol. Postojala su razna obećanja o dobivaju vozila, dobili jesmo vozilo ali ono nije u našem vlasništvu. Za potrebe bilo koga drugog to vozilo je moglo biti oduzeto. Odlučili smo prekinuti tu praksu i kupiti novo vozilo koje je sada u našem vlasništvu. Koristim ovu priliku da se zahvalnim svim našim vatrogascima i Društvima. Ova godina nije bila laka bilo jer je bilo puno intervencija no sve su na naše zadovoljstvo odrađene vrlo profesionalno. Naši sugrađani sada se mogu osjećati još sigurnije i zaštićenije. S posebnim zadovoljstvom predajem ovaj ključ te vam želim puno sreće” – rekla jučer prilikom predaje ključeva gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin.

Novo vatrogasno vozilo blagoslovio je orahovački župnik Željko Strnak koji je rekao kako moramo biti svjesni svakodnevnih nemilih događaja koji nas okružuju, ali s druge strane se vidi koliko ima i dobrih ljudi koji su spremni pružiti svoju ruku dobrote. Vozilo je kupljeno u Svetom Ivanu Zelini u tvrtki “MV vozila” a vrijednost vozila s dodatnom opremom iznosi više od 820 tisuća kuna. Nova vatrogasno vozilo opremljeno je cisternom kapaciteta 8 tisuća litara, s rasvjetnim stupom i vodenim topom, te svom ostalom opremom potrebnom za gašenje požara.

Na koncu svečanosti zapovjednik orahovačkog DVD-a Robert Orina uručio je prigodne poklone gradonačelnici Petin i direktoru tvrtke MV Vozila Vladimiru Škrlecu koji su obećali daljnju pomoć u radu društva.

{gallery}SlikeGodina2019/2019-12-04-DVDVozilo{/gallery}