Gradonačelnica Ana – Marija Petin uručila tenisice orahovačkim srednjoškolcima

U petak u društvenoj dvorani orahovačke Srednje škole ˝Stjepan Ivšić˝, gradonačelnica Ana – Marija Petin izvršila podjelu tenisica koje je grad Orahovica namijenio svim polaznicima Srednje škole, njihovim profesorima i zaposlenicima. Riječ je o tenisicama poduzeća Borovo, popularnim „Startasicama“ koje su kupljene sredstvima osiguranim iz gradskog Proračuna, za koje je grad Orahovica izdvojio nešto više od 36 tisuća kuna.

Podjeli je prisustvovao i ravnatelj Srednje škole Zorislav Milković, koji nije skrivao zadovoljstvo te se iskreno zahvalio aktualnoj gradskoj vlasti na čelu s gradonačelnicom Anom – Marijom Petin, naglasivši kako je ovo nakon sufinanciranja prijevoza još jedna hvale vrijedna pomoć, kako učenicima tako i njihovim roditeljima.

Nakon uvodnog pozdrava ravnatelja Milkovića, učenicima i svim zaposlenicima škole obratila se i gradonačelnica Petin. Rekavši kako aktualna gradska vlast grada Orahovice i dalje nastavlja ulagati u školstvo. Naglasila je kako su ove godine svi učenici od prvog do osmog razreda dobili udžbenike i radne bilježnice, dok su po prvi puta također svi osnovnoškolci dobili i bilježnice. Petin je rekla kako se razmišljalo da se uz već postojeće sufinanciranje prijevoza, svim polaznicima srednje škole, profesorima i zaposlenicima pomogne na još neki način te su se u razgovoru s učenicima odlučili na kupnju hrvatskih tenisica „Startas“ iz Vukovarske tvrtke Borovo, koje će svi učenici koristiti polazeći satove tjelesne i zdravstvene kulture. Gradonačelnica Petin je spomenula i kako joj je izuzetno drago da su u izboru modela tenisica i boji istih sudjelovali sami učenici, naglasivši da su vrata gradske uprave otvorena za sve učenike te njihove buduće prijedloge, kako bi njima i njihovim roditeljima obrazovanje i školski dani bili ljepši, lakši i ugodniji. U današnjoj podjeli tenisica uz orahovačku gradonačelnicu Anu – Mariju Petin, sudjelovala je i voditeljica Turističke zajednice Lana Jurkin, te članovi Savjeta mladih grada Orahovice.

{gallery}SlikeGodina2019/2019-12-16-Tenisice{/gallery}