U Orahovici prikazana predstava “Knjiga o džungli”

U organizaciji Grada Orahovice i gradske Turističke zajednice, u bivšoj Kino dvorani u Orahovici jučer je povodom Međunarodnog dana djeteta, prikazana kazališna predstava “Knjiga o džungli”. Predstavu nastalu na temelju poznate istoimene dječje knjige, autora Rudyarda Kiplinga, režirao je Mario Kovač, a izvela Kazališne družina “Ivana Brlić-Mažuranić” iz Slavonskog Broda.

U središtu priče je indijski dječak Mogli kojeg u džungli odgajaju vukovi, uz pomoć medvjeda Balua i crne pantere Bagire te ga čuvaju od grabežljivog tigra Šir Kana. Prema riječima redatelja Maria Kovača, kroz predstavu su uz pomoć originalne glazbene podloge, u priču uvedeni elementi mjuzikla, kako bi se što vjernije dočarao egzotični svijet džungle.

Avanture glavnih junaka jučerašnje predstave sa velikom su pozornošću pratili orahovački mališani, koji su dupkom ispunili nekadašnju Kino dvoranu, te na koncu velikim pljeskom nagradili glumce iz Slavonskog Broda. Lijepo ispunjena dvorana i osmijeh na dječjim licima još su jednom potvrdili kako je jučerašnja predstava bila pun pogodak, te kako se slični sadržaji, barem ako se pita djecu, mogu organizirati što češće.

{gallery}SlikeGodina2019/2019-11-20-Knjigaodjungli{/gallery}