II. Memorijalni turnir „Dragutin Varga

U subotu je u Orahovici u organizaciji ŠN „Orahovica“ odigran II. Memorijalni turnir “Dragutin Varga“, koji se igrao u spomen na dugogodišnjeg tajnika kluba Dragutina Vargu.

Turnir na kojem su osim organizatora, još nastupile momčadi iz Čačinaca, Markovca Našičkog i Nize, svečano je otvorio predsjednik Zajednice športskih udruga grada Orahovice Igor Hozić, koji je rekao kako mu je posebno drago što ŠN Orahovica, čuva spomen na velikog i dugogodišnjeg sportskog radnika, koji je u NK Papuk ostavio neizbrisiv trag. Poželio je Hozić svima puno sportske sreće i fair playa. Predsjednik Škole Nogometa „Orahovica“, Darijo Krmpotić, pozdravljajući nazočne goste i igrače, podsjetio je na životni put Dragutina Varge, rekavši kako će turnir u spomen na „Deda“ Vargu, zauvijek biti podsjetnik na velikog orahovačkog sportskog radnika.

Nakon tri sata nogometa, najviše razloga za zadovoljstvo imali su domaćini, ŠN „Orahovica“, koja je obranila naslov, zabilježivši dvije čiste pobjede, ostavši i ovaj puta netaknute mreže. Prvo su u polufinalu nadvisili čačinačku „Mladost“, da bi u finalnom srazu bili bolji od „Željezničara“, koji je u polufinalu bio bolji od „Omladinca“. U susretu za treće mjesto „Mladost“ je bila bolja od „Omladinca“.

“Bili smo pravi na kraju sezone. Prvu utakmicu odigrali smo odlično, da bi u finalu, uz dosta muke ipak na koncu osvojili turnir. Čestitam svojim suigračima na sjajnom završetku jedne odlične polusezone u kojoj nismo izgubili utakmicu. Idemo se sada dobro odmoriti i na proljeće pokušati osvojiti naslov, kojeg toliko silno želimo” – rekao je nakon preuzimanja pobjedničkog pehara, kapetan orahovačke momčadi Kimi Poljak.

Pehare, medalje i statue za najbolje pojedince, uručila je orahovačka gradonačelnica Ana – Marija Petin, u čijoj su pratnji bili i sin pokojnog Vrage, Zvonimir, te predsjednik ŠN Darijo Krmpotić:

“Uvijek volim doći među djecu i podijeliti nagrade. Znam da je „Deda“ volio najviše djecu, i stoga mi je izuzetno drago da se ŠN sjeća tako velikog sportskog radnika našeg Grada. Čestitam mojim mladim sugrađanima na naslovu, a svim ostalim sudionicima zahvaljujem na dolasku u Orahovicu” – rekla je gradonačelnica Petin.

Treneri četiri momčadi, odlučili su i o najboljim pojedincima turnira, pa je statuu za najboljeg vratara turnira primio Filip Vrhovac (Željezničar Markovac Našički), dok su preostale dvije nagrade ostale su u Orahovici. Damjan Okolić s četiri postignuta pogotka, prvi je strijelac turnira, dok je nagradu za najboljeg igrača primio Alen Knežević. Sve utakmice sudio je orahovački sudac Darko Krmpotić.

 

REZULTATI

Polufinala:

Omladinac (Niza) – Željezničar (Markovac Našički) 0:2

ŠN Orahovica (Orahovica) – Mladost (Čačinci) 4:0

ZA TREĆE MJESTO:

Omladinac (Niza) – Mladost (Čačinci) 0:1

FINALE:

ŠN Orahovica – Željezničar (Markovac Našički) 2:0.

Najbolji igrač: Alen Knežević (ŠN Orahovica), Najbolji strijelac: Damjan Okolić 4 pogotka (ŠN Orahovica), Najbolji vratar: Filip Vrhovac (Željezničar).

ŠN Orahovica: Grosl, Kadežabek, Knežević, Klanac, Eichler, Jurjević, Boltadžija, Filipović, Okolić, Poljak, Yahya, S. Zeman, Matišić, Kalem, Mikić.

Željezničar: F. Vrhovac, Djedović, Bestvina, I. Mandić, Nemet, L. Mandić, R. Vrhovac, Prišč, Hvizdak, Malovčak, Obrdović, Pajtl, Palfi, Šimatović, Dujmić, Liška, Romić. Trener: Mato Vrhovac.

Mladost (Č): Kapraljević, Barukčić, Koprivica, Pleša, Zubak, Jerbić, Grubišić, Vukovski, Cingel, Milak, Zuanović, Bolješić, Hat, Krnjić. Trener: dragan Zubak.

Omladinac: P. Galinec, Amić, Kovačević, Kralj, Makaj, F. Pecek, Sitaš, L. Pecek, I. Pecek, Vrbanić, Janković, Bardy, N. Galinec, Garaj. Trener: Mladen Serdar.

OVAJ TURNIR ODRŽAN JE UZ FINANCIJSKU POTPORU ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”!