Gradonačelnica Ana – Marija Petin poklonila se danas žrtvi Željka Majora

Gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin, poklonila se danas žrtvi Željka Majora, heroja Domovinskog rata, koji je svoj život na oltar Domovine, položio 20. studenog 1991. godine, kada je zajedno s dvjesto svojih suboraca, ranjenika iz vukovarske bolnice, mućki ubijen na Ovčari.

Memorijal Željka Majora, nastavljen je danas polaskom hodočasnika iz Čačinaca prema Vukovaru. Prva današnja postaja bila je u Orahovici, gdje je 15. hodočasnika dočekala orahovačka gradonačelnica Ana- Marija Petin, koja je zajedno s predstavnicima Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, u središtu grada, upalila svijeću u spomen na hrvatskog heroja i viteza Željka Majora, ali i u spomen na sve poginule hrvatske branitelje:

“Zahvaljujem se udruzi i Miroslavu Totu na organizaciji ovog hodočašća i vjerujem da će vas putem čuvati i pratiti dragi Bog, da će sve biti u redu i da se vidimo 18. studenog u Vukovaru. Drago mi je što se svake godine održavaju takve i slične aktivnosti, jer nikada ne smijemo zaboraviti hrvatske branitelje, a niti njihovu žrtvu te moramo uvijek širiti istinu o Domovinskom ratu i gradu Vukovaru. Pozivam vas sve da zajedno u ponedjeljak  odemo u Vukovar, da sudjelujemo u Koloni sjećanja i da tako još jednom odamo počast svima koji su dali svoje živote da bi mi danas bili slobodni” – rekla je danas u Orahovici gradonačelnica Ana Marija Petin.

Tijekom tri dana hodočašća, sudionici osmog Memorijala Željka Majora, prijeći će put dug 139 kilometara, a današnji prvi dan hodnje završit će u večernjim satima u Bizovcu. Sutra slijedi put od Bizovca do Tenje, a u nedjelju 17. studenoga u zadnjoj etapi hodočašća, hodat će od Tenje do Vukovara. Sudionici 8. Memorijala Željka Majora, u ponedjeljak na 28. obljetnicu pada Vukovara, sudjelovat će u Koloni sjećanja te tako odati još jednom počast Željku Majoru ali i svim hrvatskim braniteljima, za nemjerljiv doprinos u Domovinskom ratu i stvaranju samostalne i suvremene Hrvatske države.