Akcija DU Orahovica u sklopu obilježavanja Svjetskog dana dijabetesa

 

Današnju akciju DU Orahovica, a koja se održala u sklopu obilježavanja Svjetskog dana dijabetesa, posjetila je i orahovačka gradonačelnica Ana – Marija Petin. Trosatna akcija okupila je mnoštvo građana, ali i slučajnih prolaznika, koji su izmjerili šećer u krvi, a pregledu je pristupilo čak 113 građana.

“Kod njih 14 otkrivene su povišene vrijednosti šećera. Više od 10% kontroliranih danas, ima povišen šećer i to je brojka koja nas je jako zabrinula. Koristim i ovu prigodu da sve one kod kojih je izmjeren povišeni šećer, odmah posjete svog liječnika. Završnu aktivnost, povodom Svjetskog dana dijabetesa održat ćemo u ponedjeljak u Srednjoj školi u Orahovici od 14,00 sati” – rekao je predsjednik DU Orahovica Ivica Martinčević.

Današnju akciju DU Orahovca posjetila je i gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin, koja je također provjerila koncentraciju šećera u krvi:

“Vrijednost šećera u krvi je 5,5 što je odlično. Apeliram i na ostale sugrađane da obvezno bar dva puta godišnje izmjere šećer u krvi, jer dijabetes je tihi ubojica, bolest koja je sve učestalija. U Hrvatskoj. Svaki 11 stanovnik boluje od dijabetesa, a svaki drugi niti ne zna da ga ima, stoga kontrole su nužne. Izuzetno cijenim i poštujem rad volontera u Dijabetičkim udrugama” – rekla je danas gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin.