U Villanyu započeo 32. Festival crvenih vina

2019 10 05 Villany010

U subotu 5. listopada 2019. u Villányu je počeo 32. Festival crvenih vina – festival frankovke. Festival crvenih vina Villány jedan je od najpoznatijih takvih festivala u Mađarskoj, koji je od svog postojanja najveći domaći događaj vina i gastronomije, očuvanja tradicije i različitih umjetničkih i kulturnih programa.

U čast vina, organiziran je trodnevni događaj koji uz najljepša crvena vina ove godine, sadržava veliku berbu, povorku, razne izvođače, koncerte i dječji program. Festival se tradicionalno održava prvog vikenda u listopadu. Manifestacija je jedan od najpopularnijih programa u vinskoj regiji s velikim brojem vinara na štandovima na Trgu festivala.

Na ovogodišnji festival pozvana je i gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin koja se na samom festivalu obratila okupljenima, zahvalila na pozivu te rekla kako su Villany i Orahovica zajedno održali nekoliko europskih projekata i povukli značajna europska sredstva čime se osiguralo bolji i kvalitetniji život svojim sugrađanima te da vjeruje da će ova dva grada i u budućnosti odlično surađivati.

{gallery}SlikeGodina2019/2019-10-05-Villany{/gallery}