U Šibeniku održani „Dani regionalnog razvoja i EU fondova“

U organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u Šibeniku je od 4.- 6. listopada održana  konferencija  „Dani regionalnoga razvoja i EU fondova“ koja je organizirana kako bi brojni predstavnici ministarstava, županija, gradova, općina, regionalnih koordinatora i drugih institucija važnih za regionalni razvoj dobili važne informacije o mogućnostima financiranja iz EU fondova te razmijenili iskustva, povezali se i ojačali suradnju na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini u svrhu realizacije što većeg broja projekata.

Ispred Grada Orahovice konferenciji su prisustvovale pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Marija Šafer i voditeljica Odsjeka za komunalni sustav i prostorno građenje Irela Strabić.

Tijekom konferencije održane su brojne tematske radionice na kojima su predstavljene aktualne mogućnosti i dosadašnji rezultati financiranja projekata sredstvima Europskih strukturnih i investicijskih fondova, nacionalni programi financiranja projekata jedinica lokalne i regionalne samouprave, programi europske teritorijalne suradnje, primjeri dobre prakse i druge teme.

Na središnjem dijelu konferencije sudjelovao je predsjednik Vlade Andrej Plenković, u pratnji ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Marka Pavića, potpredsjednika Vlade Božinovića, ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića Radmana, ministra uprave Ivana Malenice, ministrice za demografiju, obitelj, socijalu politiku i mlade Vesne Bedeković, ministra rada i mirovinskoga sustava Josipa Aladrovića, ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića, ministrice poljoprivrede Marije Vučković, ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Darka Horvata i brojnih saborskih zastupnika i državnih tajnika.

Na “Danima regionalnog razvoja i EU fondova” održane su i ministarske prezentacije ministra Pavića, Aladrovića te ministrice Vučković “Kako EU fondovi mijenjaju Hrvatsku”, dok su na ministarskom panelu “EU fondovi – izazovi za budućnost” sudjelovali ministrica Vesna Bedeković te ministri Butković, Malenica i Horvat.

U sklopu konferencije održano je svečano proglašenje i dodjela priznanja najuspješnijim gradovima na izboru „Najbolji grad“.

{gallery}SlikeGodina2019/2019-10-09-Danieufondova{/gallery}