Redovnu godišnju skupštinu održali članovi Udruge “Hrvatski domobran” Orahovica

Na redovnoj godišnjoj izvještajnoj skupštini sastali su proteklog tjedna, u petak, članovi Udruge “Hrvatski domobran”, ogranak Orahovica.

Podnoseći izvješće o radu u proteklom jednogodišnjem razdoblju predsjednik Udruge, Stjepan Dujmić , naveo je šest održanih sastanaka Izvršnog odbora, na kojima se raspravljalo o tekućoj problematici. Pored toga, članovi Udruge nazočili su komemoracijama u Čaglinu, Bleiburgu, Crnom Potoku, Slatini, Požegi, Voćinu i Slatinskom Drenovcu, a osim obilježavanja obljetnica stradanja hrvatskih vojnika i civila tijekom Drugog svjetskog rata i poraća, sudjelovali su i obilježavanju važnih obljetnica iz Domovinskog rata. U izvješću je Dujmić još naveo i izgradnju spomen obilježja u Klancu, podignutog u spomen na orahovačke branitelje stradale tijekom Drugog svjetskog rata.

Na redovnoj godišnjoj izvještajnoj skupštini nazočni su bili i predstavnici ogranaka iz Našica i Slatine, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata sa šireg orahovačkog područja te predstavnica Grada Orahovice, Sonja Gluvaković-Gotler.

Redovnoj godišnjoj skupštini orahovačkog ogranka “Hrvatskog domobrana” prethodilo je polaganje vijenaca i paljenje svijeća na Gradskom groblju u Orahovici i kod spomen obilježja u Klancu , čime je odana počast svim stradalim hrvatskim vojnicima I civilima tijekom Drugog svjetskog i Domovinskog rata.