Povećane naknade za novorođenčad za 100%

Počelo je provođenje projekta obilaska i posjete obiteljima, koji su ove godine postali roditelji. Nakon prethodne najave, gradonačelnica Petin sa svojim suradnicima, obišla je jučer u poslijepodnevnim satima nekoliko obitelji koji nisu krili zadovoljstvo dolaskom ali i poklonom.

“Svaka pomoć je dobrodošla pa tako I ova. Lijepa je ovo gesta gradskih čelnika. Čitam što je sve učinjeno za nas mlade roditelje I to je zaista za svaku pohvalu” – rekla je jučer jedna od posječenih majki.

U sklopu pronatalitetne politike, Grad Orahovica odlučio je dodatno darivati roditelje, poklon paketima, koji čine najosnovniju i najpotrebniju kozmetiku za njihove bebe.

“Jučer smo u poslijepodnevnim satima, počeli s najavljivanom akcijom. Prve reakcije su više nego pozitivne. Roditeljima je svaka pomoć itekako dobro došla pa tako i ova. Sve činimo da što više olakšamo život našim sugrađanima. Prije dolaska u obitelji, obavimo telefonske razgovore i najavimo svoj dolazak. Do kraja godine obići ćemo sve roditelje koji su iskoristili gradsku potporu za novorođenčad” – rekla je gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin.

Gradonačelnica će obići 48 svojih najmlađih sugrađana (24 djevojčice, 24 dječaka, dva para blizanaca)

“To su poslovi koji uvijek vesele i koji mi najlakše padaju. Rađanje novih života, je zalog za bolju i kvalitetniju Orahovicu. Apeliram na roditelje da ostanu u svom gradu, da ovdje planiraju svoju budućnost, a mi ćemo se potruditi učiniti sve da budu zadovoljni” – zaključila je danas gradonačelnica Petin.

Nakon preuzimanja odgovornosti za Grad Orahovicu, gradski čelnici tijekom ove godine donijeli su Odluku o povećanju naknade za novorođenčad za 100%. Umjesto do tada isplaćivanih 1.000,00 kuna, danas naknada za „prvorođenca“ iznosi 2.000,00 kuna, a za svako novorođeno dijete naknada se uvećava za dodatnih tisuću kuna.

Prošle godine Grad Orahovica isplatio je za 41 rođeno dijete 94.000,00 kuna, dok je za prvih devet mjeseci tekuće godine, ta naknada već obilato premašena. Do danas je isplaćeno 124 tisuće kuna, do kraja godine preostala su dva mjeseca i za očekivati je još novorođenih beba u našem gradu.

{gallery}SlikeGodina2019/2019-10-29-Novorodjeni{/gallery}