Održana 27. Orahovačka čobanijada

2019 10 05 Chobanac163

U organizaciji Turističke zajednice grada Orahovice i grada Orahovice i suorganizaciji Lovačke udruge Vepar u Orahovici je u središnjem gradskom parku održano natjecanje u kuhanju čobanca.

Ukupno se kuhalo u 46 kotlića, a sudionici su došli iz Antunovca, Slatine, Čačinaca, Duge Međe, Donje Pištane, Osijeka, Našica, Satnice Duzluka Orahovice i mnogih drugih mjesta Slavonije te i jedna ekipa iz Župe Dubrovačke, prijatelji članova našeg boćarskog kluba. Stručno povjerenstvo u sastavu Dalibor Kovač kao predsjednik te Ivica Ileš i Vladimir Pleša ocjenjivali su boju, okus, gustoću te koheziju-kompoziciju namirnica.

Voditeljica ureda Turističke zajednice Lana Jurkin zahvalila se svim sudionicima što su podržali ovu manifestaciju. Predsjednik ocjenjivačke komisije Dalibor Kovač otvorio je koverte s brojevima najbolja tri čobanca pa je tako treće mjesto osvojila ekipa Pištanački tutuci iz Donje Pištane, drugo mjesto ekipa caffe bara Havana iz Slatine,  a prvo mjesto pripalo je ekipi Kočničari iz Orahovice.

Čobanac za posjetitelje kuhali su članovi Lovačke udruga Vepar koji su donirali i meso divljači za svakog sudionika.

{gallery}SlikeGodina2019/2019-10-05-Chobanac{/gallery}