U Osijeku održana završnica Dana hrvatskog turizma

2019 10 04 DHT003

Gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin i predstavnice Turističke zajednice voditeljica ureda Lana Jurkin i Tanja Maričić sudjelovale su u 4. listopada 2019. na završnici Dana hrvatskog turizma (DHT) u Osijeku.

Završnica DHT-a, koji su se od 2. listopada održavali u pet slavonskih županija, u Osijeku je okupila više od tisuću sudionika, turističkih djelatnika i njihovih partnera te drugih gostiju. Nazočno je bilo i 11 ministara iz Vlade, među kojima ministar turizma Gari Cappelli, brojni župani, gradonačelnici i drugi uzvanici iz cijele Hrvatske te premijer Andrej Plenković i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Na završnici DHT-a tradicionalno su dodijeljene nagrade za deset najboljih u turizmu ove godine, kao i godišnje turističke nagrade Anton Štifanić.

Nagradu za održivi turizam dobio je PP Papuk za Geopriče UNESCO geoparka, a nagradu je preuzeo ravnatelj Parka prirode Papuk Alen Jurenac. Projekt „Geopriče UNESCO geoparka” je do sada najveći projektni prijedlog odobren u ovom dijelu Hrvatske, ukupne vrijednosti 90.090.587,54 kuna uz 85 % potpore Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Studiju izvodljivosti i prijavnu dokumentaciju izradila je VIDRA agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

Plaža godine je plaža Lopar na Rabu, marina godine Olive Island marina, Sutomišćica. Restoran godine je porečki Spinnaker, a turistički događaj godine Renesansni festival. Kamp godine je Aminess Maravea Camping Resort u Novigradu. Hotel godine je Valamar Collection Girandella Resort u Rabcu. DMK turistička agencija godine je Katarina Line iz Opatije. Turistička destinacija godine je Rovinj, a nagradu “Anton Štifanić” dobili su u kategoriji tvrtka/ustanova/udruga, turistička agencija ID Riva Tours, zatim Ivan Sabljić u kategoriji pojedinca.

{gallery}SlikeGodina2019/2019-10-04-DHT{/gallery}