Udruga vinara, vinogradara i voćara održala tradicionalno predavanje pred berbu

2019 09 05 Vinari001

U organizaciji udruge Vinogradara, vinara i voćara, u Crkvarima je održano sada već tradicionalno predavanje koje se uvijek održava u vrijeme prije početka berbi.

Okupljene vinare i vinogradare pozdravio je dopredsjednik udruge Josip Matković, a zatim je prvo predavanje održala enologinja tvrtke PP Orahovica Ivana Nemet, koja je u ovom, možemo reći, „uvodu u berbu“ govorila o tehnološkim postupcima, koji se problemi mogu javiti, koje dodatke da vinari nabave, koji su šećeri i sve ono što ih očekuje u narednim tjednima. Tajnica udruge Romi Suk Barić najčešće priča o zaštiti vinograda, koje su se bolesti javljale tijekom godine, i kako se trebalo tretirati, a tako i Marko Borić iz Poljoprivredne savjetodavne službe koji vinare i vinogradare upućuje u zakonske propise na koje moraju paziti i što se od njih traži.

Ovo predavanje se svake godine održava u vinogradu jednog od članova udruge pa je tako ove godine došao red na Crkvare i na vinograd Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Blanka Jović.

Nakon predavanja vinari i vinogradar su nastavili druženje uz dobru kapljicu, a vlasnik vinograda, Stanko Jović, je pokazao rad stroja za vršikanje.

{gallery}SlikeGodina2019/2019-09-05-Vinari{/gallery}