Orahovački Crveni križ primio najveću do sada donaciju medicinske opreme i pomagala

2019 09 09 CrveniKriz012

Gradskog društvo Crvenog križa Orahovica ovoga je tjedna primilo najveću do sada donaciju medicinskih pomagala, koja je u Orahovicu još jednom stigla zahvaljujući orahovačkom humanitarcu Ivici Perkoviću i njegovoj supruzi Carmen, koji rade u humanitarnoj organizaciji Fraternite Catalogne Kroatie (Katalonsko-Hrvatsko bratstvo), na čijem je čelu predsjednica Joisette Roig.

Ova humanitarna organizacija već dugi niz godina pomaže ljudima u potrebi diljem svijeta, dok Hrvatskoj pomažu u kontinuitetu, još od vremena Domovinskog rata.

Najnovija pošiljka sadržavala je najveći do sada broj bolničkih kreveta i ostalih medicinskih pomagala, namijenjenih bolesnicima s područja Grada Orahovice i susjednih općina Čačinci, Zdenci i Crnac, rekao je ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Orahovica, Domagoj Mihelčić, te se zahvalio na ovoj vrijednoj donaciji.

Ivica Perković, inače rođeni Orahovčanin, rekao je kako se u skladištu orahovačkog Crvenog križa nalazi veliki broj korisnih pomagala, te izrazio nadu da će i dalje, u granicama mogućnosti, nastaviti pomagati svome rodnom kraju. (www.radioorahovica.com)

{gallery}SlikeGodina2019/2019-09-12-CK{/gallery}