Održana Svečana sjednica povodom Dana općine Zdenci i blagdana sv. Mihaela

2019 09 27 Zdenci037

U Zdencima u kino dvorani u održana je svečana sjednica općinskog Vijeća povodom Dana općine Zdenci i blagdana svetog Mihaela. Sjednici su nazočili saborska zastupnica i gradonačelnica grada Orahovice Ana-Marija Petin, saborski zastupnik Tomislav Tolušić, dožupan Virovitičko-podravske županije Darko žužak, predstojnica ureda državne uprave VPŽ Sanja Bošnjak, načelnici općina i mnogi drugi.

Prije svečane sjednice, saborski zastupnik Tomislav Tolušić, župan Igor Andrović, načelnik Tomislav Durmić i direktro komunalnog poduzeća Papuk d.o.o. Zdravko Dijaković, svečano su otvorili kolektor s pročišćivačem za naselje Zdenci u iznosu od 13 milijuna kuna. Za ovaj kolektor objavljen je natječaj za izgradnju priključaka koji financira Voda d.o.o iz Orahovice uz pomoć Općine Zdenci i Hrvatskih Voda, a iznos još nije poznat dok je procjena na 3,4 milijuna kuna.

Svečanu sjednicu je otvorila predsjednica općinskog Vijeća Zdenci Marija Dedaj, a potom je o aktualnim i dovršenim projektima govorio načelnik Općine Tomislav Durmić:

– „Dajemo sve od sebe za realizaciju projekata za dobrobit naših sumještana. Puno se napravilo i uspješno su riješeni neki problemi koji godinama nisu bili rješavani, kao što su  imovinsko-pravni odnosi. Konačno smo uspjeli realizirati projekt kanalizacije, odnosno kolektora pročišćivača, dobili smo uporabnu dozvoli i evo sada samo čekamo izgradnju priključaka za koje smo uspjeli dogovoriti sufinanciranje od strane Hrvatskih voda tako da mještani Zdenaca neće morati platiti punu cijenu, a još uz to će se uključiti i Općina tako da sve skupa naše mještane što manje košta. Prijavili smo još niz projekata, dosta projekata je već odrađeno ili su u tijeku, a već stvaramo i niz drugih ideja kako bi našim sumještanima što je to više moguće olakšali život na području općine“ – rekao je Durmić

Nazočnima se potom obratio i dožupan Darko Žužak koji je rekao da suradnja ove općine i Županije na vrhunskom nivou. Županija na području općine planira izgradnju kružnog toka u središtu Zdenaca, izdana je i građevinska dozvola te će ŽUC u narednih nekoliko mjeseci krenuti u realizaciju toga projekta, u planu je asfaltiranje županijske ceste od Duge Međe do Dolaca, a tu je i još puno drugih projekata u kojima će županija svesrdno pomoći ovoj općini.

Saborski zastupnik Tomislav Tolušić rekao je kako ova mala općina ima vrijedne ljude i izrađuje kvalitetne projekte, te će se općini svakako pomoći u sufinanciranju bio to projekt od 20 tisuća ili 20 milijuna kuna. Cilj je da svi ti projekti pomognu mještanima ove općine, a naravno i ostalima na županiji i cijeloj Slavoniji.

Načelnik Durmić i predsjednica vijeća Dedaj uručili su na kraju priznanja zaslužnim pojedincima.

{gallery}SlikeGodina2019/2019-09-27-Zdenci{/gallery}