Održana izložba slika „Od ideje do realizacije“

2019 09 28 Izlozba017

U subotu 28. rujna 2019. u kino dvorani održana je izložba likovnih uradaka „Od ideje do realizacije“ na kojoj je izloženo 100 radova u različitim crtačkim i slikarskim tehnikama, a najzastupljenija je bila tehnika – ulje na platnu, a u projektu su sudjelovali polaznici od 7. do 77 godina.

Voditeljica projekta je mlada profesorica likovne kulture, Vedrana Filipović Marinić iz Pitomače, koje je nekoliko godina radila u orahovačkoj osnovnoj školi, a nakon odlaska na novi posao u Pitomači ostala je u bliskom kontaktu s Orahovicom gdje je pokrenula poduku iz crtanja i slikanja, koju pohađa 15 polaznika. Poduke obuhvaćaju učenje crtanja i slikanja na klasičan akademski način. Nije bitno da polaznici imaju neko predznanje, jer na početku promatraju te usporedo uče pojmove vezane uz proporcije, kompoziciju i perspektivu.Na izložbi su svoje radove izložili polaznici iz Orahovice Ena Brajnović, Lara Petin, Lora Petričević, Ana Petričević, Vesna Petričević, Anita Krsnik, Renata Sudarić, Radmila Sokač, Jelena Čičković, Zdenko Nađ, Marija Katalinić, a gosti izložbe su bili i polaznici iz Pitomače Dorian Jakupec, Tea Jakupec, Bela Đakić, Iva Đakić, Masha Špiranec, Lea Lazarus, Lovro Smolčić i Nika Kolarić, roditelji i svi oni koje zanima likovna umjetnost.

Izložbu je otvorila gradonačelnica Ana – Marija Petin:

– „Zahvaljujem polaznicima i Vedrani što su nam priuštili ovako prekrasan događaj. Osobno su me zapanjile slike koje ste izložili i koliko ste kroz nekoliko mjeseci koliko je ovaj projekt trajao napredovali. Drago mi je što su moji sugrađani imali priliku sudjelovati u ovom projektu i da svoju ljubav prema umjetnosti nadograde i sa određenim znanjem. Kroz razgovor, voditeljica Vedrana mi je rekla „Svi su učili i slikali isto, ali svaka je slika različita“ što pokazuje da ste u svoje slike ugradili dio sebe i svoje osobnosti te vam čestitam na tome i na vašoj kreativnosti.“ – rekla je gradonačelnica.

{gallery}SlikeGodina2019/2019-09-28-Izlozba{/gallery}