Najbolji učenici na prijemu kod gradonačelnice Petin

2019 09 23 NajUcenici002

Gradonačelnica grada Orahovice Ana-Marija Petin primila je u svome uredu najbolje učenike orahovačke Osnovne i Srednje škole u prošloj školskoj godini, Doris Babac i Anu Matišić, dok Branimir Udovčić, najbolji učenik strukovnih škola, smjera CNC operater, zbog poslovnih obaveza nije mogao nazočiti današnjem prijemu.

Nakon odličnog uspjeha u osnovnoškolskom obrazovanju, Doris Babac iz prigradskog naselja Donje Pištane, svoje je školovanje odlučila nastaviti u orahovačkoj gimnaziji. Osim uspjeha u školskim klupama, Doris je aktivna bila i u sportskim natjecanjima, te je sa ekipom orahovačke Osnovne škole nastupila na županijskom natjecanju u badmintonu, koje je održano prošle godine u Slatini, a djevojke su na kraju osvojile treće mjesto. Prijem kod gradonačelnice znači joj puno, kako kaže, jer je to znak da je njen uspjeh prepoznat od strane gradske vlasti i da se sav trud isplatio. U budućnosti Doris sebe vidi u farmaciji. jer joj je kemija jedan od najdražih predmeta.

Orahovčanka Ana Matišić, najbolja učenica orahovačke Srednje škole u prošloj školskoj godinu, nakon završene gimnazije sada je studentica prve godine na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku, smjer Kultura, mediji i menadžment. Poput Doris i Ana je bila aktivna u sportu, te je s ekipom Srednje škole “Stjepan Ivšić” prošle godine nastupila na državnom prvenstvu u malom nogometu, koje je održano u Poreču, gdje su osvojile peto mjesto. . Nakon završetka školovanja želja joj je raditi u medijima, a najviše ju interesiraju menadžment i odnosi s javnošću.

Uz čestitke za ostvarene odlične rezultate u prošloj školskoj godini, gradonačelnica Ana-Marija Petin uručila je najboljim učenicima i prigodne poklon pakete grada Orahovice te ih nagradila s 500 kuna. Zaželjela im je također i puno uspjeha u daljnjem školovanju, te izrazila nadu da će nakon završetka obrazovanja svoju budućnost pronaći upravo u Orahovici. (www.radioorahovica.com)

{gallery}SlikeGodina2019/2019-09-23-NajUcenici{/gallery}