Ministar Marko Pavić održao sastanak s načelnicima i gradonačelnicima VPŽ

2019 09 02 Ministar000

Uoči sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem koji se održao u utorak u Orahovici, Virovitičko-podravsku županiju posjetio je ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Marko Pavićte se u Velikoj vijećnici VPŽ sastao s načelnicima i gradonačelnicima s našeg područja.

Nakon sastanka na kojem su nazočili saborska zastupnica i gradonačelnica grada Orahovice Ana – Marija Petin, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, saborski zastupnik Josip Đakić, ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric, pomoćnik ministra regionalnog razvoja i fondova EU, Dragan Jelić, ministar Marko Pavić je rekao.

– „Čestitam svim gradonačelnicima, načelnicima i županu jer Virovitičko-podravska županija je do sada ugovorila 1,2 milijarde kuna, a od toga je samo Virovitica ugovorila 387 milijuna kuna.  Ono što je najvažnije, došli smo razgovarati i otvoriti dijalog s načelnicima i gradonačelnicima i na terenu vidjeti na koji se način apsorbiraju EU fondovi, koje su im potrebe i na koji način najbolje isprogramirati sljedeće financijsko razdoblje“. – rekao je ministar Pavić.

Na sastanku su teme načelnika i gradonačelnka s ministrom Pavićem bili projekti koji su u planu za prijaviti ih u budućem Operativnom programu te također o projektima koji su financirani do sada. (Foto: vpz.hr, I.S.)

{gallery}SlikeGodina2019/2019-09-02-Ministar{/gallery}