Gradonačelnica Petin posjetila danas mališane u orahovačkom Dječjem vrtiću

2019 09 16 Vrtic065

Gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petin, zajedno sa svojim suradnicima, posjetila je danas orahovački Dječji vrtić “Palčić”. Nakon dva tjedna od početka nove pedagoške godine, gradonačelnica Petin upoznala je osoblje vrtića s početkom radova na rekonstrukciji zgrade, ali je isto tako i darivala najmlađe sugrađane slatkim poklonima.

Liste čekanja i drugu godinu za redom, u Dječjem vrtiću Palčić, nema. Obećanje da će svako orahovačke dijete biti upisano, je i ispunjeno, rekla je danas u vrtiću gradonačelnica Petin.
Govoreći o projektu rekonstrukcije orahovačkog Dječjeg vrtića, gradonačelnica Petin je rekla kako će njime, uz rekonstrukciju same zgrade vrtića, biti izgrađeno i novo dječje igralište, kako bi orahovački mališani ali i njihovi odgojitelji imali što bolje uvjete. Projekt rekonstrukcije vrtića u Orahovici vrijedan je oko 9 milijuna kuna, dok je iznos bespovratnih sredstava veći od 7 milijuna kuna.
Ravnateljica Dječjeg vrtića u Orahovici Borislava Kordoš, kazala je danas kako je u vrtić ove godine upisano 132 djece u sedam odgojnih skupina, od čega su dvije jasličke, te napomenula kako je ove godine najveći broj polaznika u novijoj povijesti vrtića:
Poručila je ravnateljica Kordoš kako im je lijepo u vrtiću, no voljeli bi imati jednu veliku prostranu prostoriju u vidu male dvorane i novo dječje vanjsko igralište, te izrazila nadu da će će im se te želje i ispuniti skorašnjom rekonstrukcijom vrtića.
Početak radova na rekonstrukciji vrtića u Orahovici očekuje se početkom naredne godine. (www.radioorahovica.com)

{gallery}SlikeGodina2019/2019-09-16-Vrtic{/gallery}