„Glasnici istine“ trčali maraton dug 86km od Kladara do Stare Jošave

2019 09 09 maratonci017

Povodom Dana Virovitičko-podravske županije, maratonci Udruge Glasnici istine, uz svoje prijatelje iz nekoliko županija, a pod pokroviteljstvom Virovitičko-podravske županije i župana Igora Androvića, istrčali su 6. ultramaraton Virovitičko-podravskom županijom na relaciji Kladare – Stara Jošava, u duljini od 86 kilometara.

Maraton je krenuo iz Kladara gdje je ultramaratonce pozdravio načelnik Općine Pitomača, Željko Grgačić. Dio virovitičke dionice, s ultramaratoncima, istrčao je i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, a u Orahovici nakon dolaska na cilj maratonce je na izletištu Jezero ugostila orahovačka gradonačelnica Ana – Marija Petin koja je rekla da ne smijemo zaboraviti te ratne godine, žrtvu hrvatskog naroda i branitelja te pohvalila ovaj projekt i želju da se sačuva dignitet i sjećanje na Domovinski rat i sve one koji su dali svoju žrtvu za neovisnost Republike Hrvatske.

U ime organizatora, svim natjecateljima se zahvalio predsjednik Udruge Glasnici Istine Pavo Tutenov koji je zajedno s gradonačelnico Petin podijelio zahvalnice.

Foto: VPŽ, L.J.)

{gallery}SlikeGodina2019/2019-09-09-Maratonci{/gallery}