Završio 12. Ferragosto JAM na orahovačkom izletištu Jezero

2019 08 04 FJ12 Day4 027

Josipa Lisac, Goran Bare & Majke, Brkovi, Krankšvester Vojko V, Urban&4, Edo Maajka, Partibrejkers, Nered i Stoka, Nipplepeople, Letu štuke, I Bee, Minea, Ella, Kries, M.O.R.T., FNC Diverzant, Porto Morto, Čovek Bez Sluha, Them Moose Rush, Ogenj, Ischariotzcky, Sfumato, Helem nejse, Mr. Lee & IvaneSky, Rezerve, Domagoj Šimek, Aklea Neon, One Step Away, Detmeć, MAR, JeboTon Ansambl, Dance Hard i Balkan Rock by DJ Kneža, Mladen Tomic, Oliver, Fullstep Phil (Vubass), VRH, Goran Kolak (Igranka), MILEA, Mile Hund (Mile <3 Disko), Teo Harouda (Naked Lunch, DEPOklub), Mancha, Fixsell (Ground zero), Mario, Omke, Furtee & Spica, Marko Jozić i još mnogi drugi izvođači bili su lineup ovogodišnjeg 12. Ferragosto JAM-a.

Puno odličnih izvođača, kupanje i piknik na orahovačkom izletištu Jezero i partijanje do jutarnjih sati uz mnoge druge zabavne aktivnosti poput odbojke, kvizova pa čak i borbe kečera koje nitko neće brzo zaboraviti.

Zadnji dan Ferragosta Addiko piknik stage otvorio je bend Detmeć rap-rock bend koji je ponudio rifove elektronike i rocka. Uslijedio je Ogenj koji nam je ponudio melodiozni folk-rock. Čovek bez sluha okupio je podosta ljudi, raznih generacija uz zvukove laganog punka, a odsvirali su i „Nebeski bend“ koji su posvetili nedavno preminulom Ivanu Antoliću iz Pič** vrište.

Prvi puta na Ferragostu nastupili su electro pop grupa Nipplepeople gdje su vokalne sposobnosti kao i kostimografija bili odlični.

Jedan od najiščekivanijih izvođača ovogodišnjeg festivala bili su Nered i Stoka. Old school reperi su pružili spektakl i nastup kakav samo oni znaju. Svoj set su otvorili pjesmom „Puši moje sranje” i nastavili u istom tonu kroz kako su rekli cijeli svoj prvi album. Dečki su pokazali da im je zezanje i interakcija s publikom odlična, a također i između njih na pozornici.

Nakon repa, old school rock i vrhunski Partibrejkersi. Gomila ispred stagea je pjevala hitove kao što su „Da li vjeruješ meni“, „Kreni prema meni“, „Ceo svoj život“ i „Molitva“.

Predzadnji je bio dinamični duo Krankšvester, uvijek dobro raspoloženi, otkačeni i spremi za ludu zabavu. Publika je totalno podivljala na njihove ritmove, a jedan za drugim nizali su svoje najveće hitove kao što su „Ružne ribe“, „Gaber“, „Polarna ….“ Itd…. Švesteri su uzburkali atmosferu i ekipa je ludovala na nabijanje ritma i glazbe. I Nera Mamić pridružila im se na nekoliko pjesama.

Festival su dobili priliku zatvoriti Brkovi sa svojim repertoarom koji se odlično uklopio nakon Krankšvestera. Publika je nastavila neumorno već na prve rifove, a kombinacije punka, metala, turbofolka razbila je i zadnje atome snage na kraju ovog 12. festivala. Samo oni najizdržljiviji su nastavili partijanje na „Dobro jutro“ stageu do samog jutra.

Mnoštvo mladih i starih ove godine na Jezeru, prepuni orahovački kafići, kampiranje, roštiljanje, kupanje, zabava i partijanje, nekoliko pozornica, razne vrste glazbe, obilježja su ovogodišnjeg 12. Ferragosto JAM-a, vjerojatno najboljeg do sada. 

(Foto: Samir Ceric Kovacevic, Filip Busic, Tomislav Pancic)

{gallery}SlikeGodina2019/2019-08-04-FJ12-Day4{/gallery}

Sve fotografije s festivala možete pogledati na poveznicama: