Udruga umirovljenika sredstvima iz Javnog poziva Grada Orahovice nabavila novo računalo

2019 08 08 Umirovljenici004

Udruga umirovljenika Orahovica sredstvima osiguranima iz Javnog poziva Grada Orahovice nabavila je novo računalo kako bi olakšali poslovanje pošto su još uvijek radili na zastarjelom računalu s operacijskim sustavom Windows XP za koji je podrška odavno ukinuta.

Ured Udruge umirovljenika posjetila je gradonačelnica Ana – Marija Petin koju su primili predsjednik udruge Tomo Pleša i tajnica Vera Todroić:

– „Drago mi je da su sredstva koja su osigurana iz natječaja za financiranje udruga grada Orahovice iskorištena na pravi način, tj. onako kako je i planirano kroz prijavljeni projekt te je udruga nabavila novo računalo i novi pisač.

Grad sa svim udrugama održava dobru suradnju pa se ovim putem zahvaljujem se svim predstavnicima udruga jer oni su ti koji na neki način održavaju život na ovom području te svima stojimo na raspolaganju.“ – rekla je gradonačelnica te dodala:

– „Također smo bili pokrovitelji puta u Mađarsku, jer se naši umirovljenici trude da ovu treću životnu dob provedu što ljepše, te smo s 50% sredstava sufinancirali ovaj izlet“.

Predsjednik Tomo Pleša zahvalio se gradonačelnici na svoj pomoći te moderniziranju računalne opreme u prostorijama udruge te su i on i gradonačelnica Petin podsjetili i pozvali na informatičke radionice za umirovljenike koje će se održati u nekoliko ciklusa, a krenuti će početkom jeseni. Gradonačelnica je također pozvala sve umirovljenike na proslavu Međunarodnog dana umirovljenika koja će se i ovog puta održati u šatoru u parku.:

– „Dan umirovljenika je inače 1. listopad, ali gledati će se da proslava bude jednu od subota.“ – zaključila je gradonačelnica.

{gallery}SlikeGodina2019/2019-08-08-Umirovljenici{/gallery}