U subotu osma “Pekemzijada” u Dugoj Međi

Pekmezijada DugaMedja2019

U subotu 31. kolovoza u Dugoj Međi bit će održana “Pekmezijada”, osmo natjecanje u kuhanju pekmeza od šljiva, koje ove godine nosi naziv “Pravo domaće jelo za zdravo tijelo”.

Dugomeđanska Pekmezijada I ove će se godine održati u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja Duga Međa te pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva hrvatskih branitelja, Virovitičko-podravske županije, Grada Orahovice, Podravke i Općine Zdenci, te u suorganizaciji Hvidre Orahovica, I Udruge kuhara Grada Orahovice. Uz natjecanje u kuhanju pekmeza u subotu će biti održane i sportske igre hrvatskih branitelja. U zabavnom programu nastupit će Kulturno umjetnička društva iz Zdenaca i Crkava, te tamburaški sastav Kontra, bit će postavljena i izložba likovnih radova na temu Domovinskog rata koju će postaviti učenici zdenačke Osnovne škole. Svoje konje izložit će i uzgajivač konja Nikola Komljenović, a očekuje se i dolazak bajkera iz Brestovca.

Prijavljene ekipe za kuhanje pekmeza dolaze s područja Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije te Grada Zaboka. Predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Duga Međa Ivica Bušljeta, kazao je kako očekuje najmanje 500 posjetitelja koji će moći uživati i u postavljenom slavonskom stolu. Natjecanje u pravljenju pekmeza od šljiva u Dugoj Međi, dugomeđanska “Pekmezijada”, bit će održana u subotu, a početak je najavljen za 15,00 sati. (www.radioorahovica.com)