U sklopu 12. Ferragosto JAM-a odigran 8. Memorijalni turnir u odbojci na pijesku „Krunoslav Bošnjak“

2019 08 03 OdbojkaKB027

U sklopu 12. glazbenog festivala Ferragosto JAM, koji se održao kroz 4 dana na orahovačkom Jezeru, odigran je i 8. Memorijalni turnir u odbojci na pijesku „Krunoslav Bošnjak“, u čast preminulom Kruni koji je bio jedan od osnivača „Kluba dostave zvuka“ i u ekipi organizatora ovog glazbenog festivala. Ovaj odbojkaški turnir organiziran je od strane Grupe mladih Orahovica, Ferragosto JAM-a  i Zajednice športskih udruga grada Orahovice uz pokroviteljstvo Kluba dostave zvuka i Ferragosto Jama te Grada Orahovice.

Sam turnir otvorio je predsjednik ZŠU grada Igor Hozić:

– „S Krunom sam bio veliki prijatelj, išli smo i zajedno u razred i mogu reći da je on bio poseban dečko. Sve što je radio, od škole, posla preko odbojke i košarke, sve je radio najbolje. Bio je uzor mnogima i zato mi je danas velika čast što imam prigodu otvoriti turnir za njega.“ – rekao je Hozić.

Na turniru je sudjelovalo je 15 ekipa i to iz Šibenika, Splita, Rijeke, Zagreba, Koprivnice, Slavonskog Broda, Đakova, Osijeka, Našica, Slatine, Daruvara i Orahovice koje se podijelilo u tri skupine po 5 ekipa.

Treće mjesto osvojila je ekipa Pustinjske lisice iz Našica, drugo mjesto Mekani iz Slatine i prvo Mirko i cvijeće također iz Slatine.

Nagrade su uručili roditelji pokojnog Krunoslava, Vera i Slavko Bošnjak te orahovačka gradonačelnica Ana – Marija Petin:

– „Kruno je bio uzoran građanin našeg grada, dečko koji je zračio dobrotom i poštenjem i sve što je radio, radio je s velikim osmijehom i voljom, a treba reći da je sve radio iznimno kvalitetno. Znam da je roditeljima danas najteže, ali evo mogu biti itekako ponosni na svog sina, a ovaj turnir je nešto najmanje što svi zajedno možemo učiniti da njegov lik i djelo žive vječno.“ – rekla je gradonačelnica Petin.

– „Hvala svima od sveg srca. Ovo nam nemjerljivo znači što svi dođete i igrate za našeg Krunu.“ – rekli su Krunini roditelji.

Predstavnici Kluba Dostave Zvuka rekli su kako je Kruno uvijek s njima u svakoj organizaciji Ferragosto JAM-a, a sam turnir je zaštitni znak festivala.

{gallery}SlikeGodina2019/2019-08-03-OdbojkaKB{/gallery}