Sve potrebno za novu školsku godinu učenike će čekati u školi 9. rujna

2019 08 19 Udzbenici001

Tri tjedna preostalo je do početka nove školske godine, koju roditelji orahovačkih osnovnoškolaca dočekuju s nikad manje briga. 

Naime, Grad Orahovica nastavlja ulagati u školstvo pa će tako i ove godine svi učenici od prvog do osmog razreda dobiti omote za sve udžbenike i radne bilježnice, dok će po prvi puta također svi osnovnoškolci dobiti i bilježnice, po jednu za svaki predmet, za što je u gradskom proračunu ove godine osigurano 230 tisuća kuna. Osim toga, Grad će prvašićima kupiti i komplete za likovni odgoj.

Sredstvima Državnog Proračuna ove će godine biti kupljeni udžbenici svim polaznicima Osnovne škole u Republici Hrvatskoj, dok će zajedničkom suradnjom Grada Orahovice i Virovitičko-podravske županije orahovački osnovnoškolci dobiti i radne bilježnice, likovne mape, karte Hrvatske i zemljopisne atlase.

Značajnu pomoć imat će i srednjoškolci, kojima će Grad Orahovica i dalje financirati autobusni prijevoz, a novost je da će ove godine dobiti i tenisice, koje će koristiti polazeći satove tjelesne i zdravstvene kulture, rekla je gradonačelnica Ana-Marija Petin, te poručila roditeljima osnovnoškolaca da mogu biti mirni, jer će sve potrebno za novu školsku godinu učenike čekati na njihovim klupama, prvog dana škole 9. rujna. (www.radioorahovica.com)