Održano otvorenje nove nadstrešnice Lovačke udruge „Vepar“ u Gornjoj Pištani

2019 08 24 Lovci007

U subotu 24. kolovoza 2019. u Gornjoj Pištani pored starog društvenog doma održano je otvorenje nove nadstrešnice koju su izgradili sami članovi lovačke udruge, a Grad Orahovica dao je u zakup zemljište te osigurao priključak struje.

Okupljene lovce i goste na početku je pozdravio grupovođa grupe broj 1, Josip Gotler, koji se zahvalio svima koji su pomogli u izgradnji ovog objekta, od grupe broj 1 do ljudi koji su pomogli bilo radom ili donacijama. Gotler je svima poželio dobrodošlicu te riječ prepustio predsjedniku udruge Tomislavu Petrušiću koji je pozdravio sve goste kao i voditeljicu ureda Turističke zajednice Orahovice Lanu Jurkin.

Spomenuo je Petrušić kakva je bila situacija na ovom mjestu, zgrada doma i okoliš zarasli u šikaru i kako su članovi u vrlo kratkom vremenu uspjeli sve očistiti urediti teren oko doma i izgraditi objekat. Zahvalu je Petrušić uputio i Gradskoj upravi i gradonačelnici Ani – Mariji Petin koji su ustupili zemljište na korištenje lovcima.

Lovcima su podjeljena i odličja pa su tako odličja III. reda dobili Mirko Miloloža, Mirko Pintarić, Branimir Andelfinger i Marko Pavelić, odličje II. reda Milan Gotler i Jozo Lukačević te odličje prvog reda Stevo Medaković.

Lovcima i gostima obratila se i voditeljica TZ Lana Jurkin koja je  pozdravila sve prisutne u ime gradonačelnice Petin te da su krenuli dogovori oko obnove starog doma koji bi se dao također lovcima na korištenje. Najavila je voditeljica Jurkin orahovačku Čobanijadu pa zamolila lovce da pomognu u organizaciji te na kraju pohvalila sve one koji su na bilo koji način sudjelovali u uređenju i gradnji objekta.

{gallery}SlikeGodina2019/2019-08-24-Lovci{/gallery}