Dodjeljena uvjerenja i potvrde o osposobljavanju ženama sudionicama projekta „Pomoć u kući starima i nemoćnima s područja grada Orahovice“

2019 08 30 Zazeli002 001

Dana 30. kolovoza 2019. godine održana je podjela uvjerenja i potvrdi o osposobljavanju za žene sudionice projekta „Pomoć u kući starima i nemoćnima s područja grada Orahovice“ UP. 02.1.1.05.0256 koje su pohađale program osposobljavanja za poslove gerontodomaćice.

Navedeni program osposobljavanja provodilo je Pučko otvoreno učilište iz Slatine, u trajanju od mjesec dana. Nakon odslušanog teorijskog dijela i uspješno odrađenog praktičnog dijela, žene su položile završnu provjeru i time završile jednu od aktivnosti koja je planirana projektom.

Zahvaljujući završenom osposobljavanju za poslove gerontodomaćice,  30 žena postati će konkurentnije na tržištu rada što će doprinjeti osnaživanju radnog potencijala teže zapošljivih žena i smanjenju socijalne isključenosti.  

Uvjerenja i potvrde o osposobljavanju dodijeljena su za 30 žena s područja grada Orahovice, a ista su im uručili gradonačelnice grada Orahovice Ana – Marije Petin uz prisutnost ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta Slatina, Danijele Fabric Fabijanac te voditeljice i koordinatora projekta Marijane Pezić i Adnana Osmani.

Ukupna vrijednost projekta „Pomoć u kući starima i nemoćnima s područja grada Orahovice“ je 5.188.442,67 kn, a projekt je 100 % financiran sredstvima iz  Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“ i provodi se u suradnji sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Virovitica i Centrom za socijalnu skrb Slatina u trajanju od 30 mjeseci.

Žene sudionice pozdravila je na početku gradonačelnica Ana – Marija Petin:

– „Drago mi je što smo ste se okupile i što ćemo danas podijeliti uvjerenja, a sa mnom je danas moja draga prijateljica i ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Slatina,  Danijela Fabric Fabijanac, s kojom se znam već skoro 20-ak godina i imamo odličnu suradnju između Grada i POU.“ – rekla je gradonačelnica.

– „Danas je svečani dan za sve vas, i sretna sam što ćete biti zaposleni dvije godine te što vas se sve uspjelo primiti preko ovog projekta, što će se naravno i odraziti na vaše štićenike kojima takva pomoć treba. Čestitam vam svima, a uvjerenja će podijeliti gradonačelnica.“ – zaključila je ravnateljica. (M.P.)

{gallery}SlikeGodina2019/2019-08-30-Zazeli002{/gallery}