Blagoslovljen novi križ u ulici Vladimira Nazora

2019 08 16 Kriz023

U petak 16. kolovoza 2019. pred okupljenim vjernicima, građanima Orahovice i mjesnog odbora Tončekovac održano je svečano otvorenje i blagoslovljen je novoobnovljeni Križ u ulici Vladimira Nazora u Orahovici.

Molitvu ispred križa i blagoslov vodio je orahovački župnik, vlč. Željko Strnak:

– „Neka nas ovaj Kristov križ kada prolazimo pored njega ponajprije podsjeti na njegovu muku i smrt, a onda i njegovo slavno uskrsnuće koje je slijedilo nakon Velikog petka i da se pored križa barem prekrižimo i prignemo svoju glavu.“ – rekao je između ostalog velečasni Strnak.

Postolje križa je završeno u prosincu 2018. godine kada je i postavljen novi bijeli križ s likom Isusa Krista nakon čega su ove godine izvršeni završni radovi.

Na križ su nakon molitve i blagoslova gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin i vodteljica TZ Orahovice Lana Jurkin zapalile svijeće i položile cvijeće te se gradonačelnica kratko obratila okupljenim vjernicima:

– „Križ je na ovo mjesto postavljen 1941. godine, a sada smo ga u suradnji s Mjesnim odborom Tončekovac i tvrtkom Ciprijanović d.o.o. te komunalnim poduzećem obnovili kako bi na ovom mjestu mogao stajati još dugi niz godina. U planu nam je obnoviti i križ na gradskom groblju, a želimo postaviti i javnu rasvjetu kako bi građani i u zimskim danima kada noć pada ranije mogli obići svoje najdraže.“ – rekla je gradonačelnica Petin.

{gallery}SlikeGodina2019/2019-08-16-Kriz{/gallery}