Velika humanitarna akcija za Marka u Orahovici

2019 06 30 Marko000

Gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin, posjetila je u subotu obitelj Marka Bogdanića, šestogodišnjem malog sugrađanina, koji boluje od “west” sindroma i spastične cerebralne paralize, i za kojeg se u petak (5. srpnja) organizira velika humanitarna akcija, možda i najveća koja je u Orahovici ikada organizirana.

Mali Marko nije mogao sakriti široki osmjeh i znatiželju dolaskom nepoznate osobe, no njegov osmijeh, odmah je gradonačelnicu ganuo gotovo do suza:

– „Moramo pomoći koliko god možemo. Uložit ću sav svoj trud, znanje, politički autoritet ali i volju i slobodno vrijeme da pomognem ovom malom anđelu. Marko zaslužuje priliku da nastavi s boljim i kvalitetnijim životom. Djeca su najveća radost za svakog roditelja, pa tako i za Vericu i Ivicu“. – rekla je prilikom posjete obitelji Bogdanić, gradonačelnica Petin.

Marko i Tia, blizanci, začeti su umjetnom oplodnjom i rođeni su u 32 tjednu trudnoće. Sestra Tia rođena je prva, dok je Marko nakratko ostao bez zraka:

– „Ne krivim nikoga,život ide dalje. Moj suprug Ivica i ja živimo život za našu djecu. Sami ne možemo prikupiti toliki novac da pokušamo našem sinu omogućiti bolji i kvalitetniji život, zato smo potražili pomoć. Marko nije intelektualni problem, on je bistro dijete, i baš zato želimo mu omogućiti da uz asistenciju od narede godine pohađa i školu“. – izgovorila je u dahu majka Verica, koja većinu vremena provodi uz Marka.

– „Suprug Ivica je pirotehničar i često ga nema kod kuće, pa većinu poslova obavljam ja. Nije lako, ali za Marka i Tiu bih dala sve. Ne pamtim kada sam odspavala cijelu noć u komadu, moram ga često okrenuti, dodati vodu, ali vidite na mom licu, nisam očajna, jaka sam I hrabra, ali trebamo pomoć da Marku pokušamo život oploditi“. – rekla je majka Verica kojoj puno pomože svekrva Veronika, koja je i tada preuzela Marka:

– „U bakinom naručju on je siguran, gledamo zajedno crtane filmove, pričamo, smijemo se. On je čudnovato stvorenje“. – rekla je baka Veronika.

Gradonačelnica Petin na koncu je rekla kako očekuje da će novac biti prikupljen vrlo brzo:

– „Orahovica je oduvijek imala srce kao Papuk, pa će tako biti i u petak. Kada pjevači i sportaši prekidaju svoj odmor i sve aktivnosti da dođu pomoći Marku, onda ćemo to i mi učiniti. Pozivam sve gospodarstvenike male i velike da se odazovu ovoj akciji, dođu u petak na igralište ili jednostavno uplate iznos na žiro račun. Vjerujete Marko će to znati cijeniti“. – rekla je gradonačelnica Petin, koja iz zagrljaja nije ispuštala Marka, ali niti on nju.

Petak, 5. srpnja 2019., POMOZIMO MARKU, igralište s umjetnom travom Danijel Pranjić, početak 18,00 sati. ISKAŽITE SVOJU HUMANOST!!

(www.radioorahovica.com)

2019 06 30 Marko0022019 06 30 Marko003