Petin tvrdi: “Roditelji i ove godine vaša djeca dobit će gotovo sve potrebno za nesmetano školovanje”

“Ulaganje u školstvo ulaganje je u budućnost”, rekla je gradonačelnica Petin prije dvije godine kada je preuzimala dužnost prvog čovjeka grada. Te izjave drži se i danas. Nakon što je Grad Orahovica u protekle dvije godine roditeljima itekako pomogao opremiti njihove školarce, ove godine bit će to još obilatije.


Grad Orahovica ove će godine prvašićima kupiti kompletne za likovni odgoj, svi osnovnoškolci, dakle učenici od prvog do osmog razreda, dobit će omote za sve udžbenike i radne bilježnice, dok će po prvi puta također svi osnovnoškolci dobiti bilježnice, po jednu za svaki predmet:
– Rekla sam da će osnovnoškolci, dok sam na funkciji gradonačelnice, dobiti gotovo sve potrebno za nesmetan odlazak u školu. U proračunu smo osigurali 230 tisuća kuna za tu namjenu, i ako bude trebalo još, osigurat ćemo i dodatna sredstva. Pozivam roditelje da ne moraju voditi brigu o navedenom. Njihovu djecu čekat će to na klupama – rekla je danas gradonačelnica Ana – Marija Petin.
U suradnji sa županijom Virovitičko-podravskom orahovački će osnovnoškolci dobiti i radne bilježnice, likovne mape, karte Hrvatske i zemljopisne atlase:
– Županija i Grad zajedno idu u ovu investiciju, dok će sredstvima Državnog Proračuna biti kupljeni udžbenici svim polaznicima Osnovne škole u RH – kaže Petin.
Neće biti zakinuti niti srednjoškolci:
– I ove godine nastavljamo s financiranjem autobusnog prijevoza srednjoškolcima, no osim toga odlučili smo nabaviti i tenisice koje će srednjoškolci moći koristiti polazeći satove tjelesne i zdravstvene kulture u našoj sportskoj dvorani – zaključila je Petin.
Sve dodatne obavijesti o preuzimanju likovnih kompleta i ostale opreme bit će objavljivane u informativnim emisijama Radio Orahovice te na web portalima Radio i Grada Orahovice.